-
نویسندهنوشتهها
-
۲۳ فروردین، ۱۳۹۴ در ۰۲:۳۶ #88499e.aminiمشارکت کننده
یافتههای جدید دانشمند ایرانی و همکارانش نشان میدهد کاهش 30 دقیقه خواب روزانه در هفته، پیامدهای طولانیمدتی روی وزن و متابولیسم بدن دارد.در حالی که مطالعات قبلی نشان داده بود کمبود خواب با چاقی و دیابت مرتبط است، پروفسور «شهراد طاهری» و تیم تحقیقاتیاش دریافتهاند کاهش 30 دقیقه خواب در هر روز در طول هفته میتواند اثرات مهمی بر چاقی و مقاومت بدن به انسولین داشته باشد.
یافتههای «طاهری» و همکارانش در کالج پزشکی ویل کورنل واقع در دوحه قطر، مشاهدات پیشین را مبنی بر اینکه کمبود خواب دارای پیامدهای متابولیک است تقویت کرد. به دلیل دلمشغولیهای اجتماعی و شغلی، مردم اغلب در طول روزهای هفته، کمبود خواب دارند و در روزهای پایانی هفته این کمخوابی را جبران میکنند با این حال، کمبود خواب روزانه در روزهای هفته منجر به اختلال متابولیک طولانیمدت میشود و این موضوع شروع یا تشدید دیابت نوع 2 را به دنبال خواهد داشت.
کمبود خواب در جوامع مدرن شایع است، اما دانشمندان فقط در دهه اخیر متوجه پیامدهای متابولیک آن شدهاند.
یافتههای جدید فواید مثبتی روی متابولیسم بدن دارد و نشان میدهد، وارد کردن خواب به سبک زندگی افراد برای کاهش وزن و مبتلا نشدن به دیابت مؤثر است.
محققان 522 بیمار را که اخیراً به دیابت نوع 2 مبتلا شده بودند، بررسی کردند و آنها را به طور تصادفی در سه گروه مراقبتهای معمول، مداخله فعالیت فیزیکی یا مداخله در رژیم غذایی یا فعالیت جسمانی، گروهبندی کردند.شرکتکنندگان، گزارشی از وضعیت خواب را در طول هفت روز تکمیل و کمبود خواب خود را در روزهای هفته اعلام کردند. محققان قد و وزن این افراد و همچنین دور کمر را برای تعیین وضعیت چاقی آنها اندازه گرفتند. دانشمندان نمونههای خون سوژهها را برای امکان حساسیت به انسولین تحلیل کردند.
این شرکتکنندگان با سوژههایی مقایسه شدند که هیچ نوع کمبود خوابی را در طول روزهای هفته نداشتند، در نهایت مشخص شد افراد دارای کمبود خواب در روزهای هفته، 72 درصد بیشتر احتمال داشت که چاقی داشته باشند و طی شش ماه، این کمبود خواب تا حد زیادی به چاقی مفرط و مقاومت در مقابل انسولین مرتبط بود.
طی 12 ماه برای هر نیم ساعت کسری خواب روزانه در روزهای هفته، خطر چاقی و مقاومت بدن به انسولین به ترتیب تا 17 و 39 درصد افزایش یافت.
دانشمندان توصیه کردند خواب بهینه و تحصیلات، کلید موفقیت آزمایشات بالینی در آینده برای کنترل بیماری دیابت است.منبع: سلامت نیوز
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.