-
نویسندهنوشتهها
-
۳ اردیبهشت، ۱۳۹۳ در ۱۱:۰۹ #82683m.akbariمشارکت کننده
1- آب: بهترین نوشیدنی آب است و حداقل مصرف روزانه آن 8 لیوان است.
2- انرژی: با افزایش سن نیاز به انرژی کاهش می یابد.
3- پروتئین: نیاز سالمندان به پروتئین مشابه یا حتی بیش از افراد جوانتر است. علت آن کاهش توانایی بدن در هضم و جذب آن است. توصیه میشود 25-20% پروتئین مصرفی از نوع حیوانی باشد زیرا پروتئین حیوانی نسبت به پروتئین های گیاهی کامل تر هستند.
4- کربوهیدرات (قندها و مواد نشاسته ای): سوخت و ساز کربوهیدراتها با افزایش سن کاهش می یابد و تحمل بدن نسبت به گلوکز( قند خون) تغییر میکند. عدم تحمل لاکتوز(قند شیر) در سالمندان شایع است.
5- چربی: مصرف چربیها بایستی در رژیم غذایی سالمندان محدود شود.
6- ویتامینها و املاح: آنچه درمورد ویتامینها به افراد مسن توصیه میشود مشابه توصیه برای سایر سنین است
ویتامین آ : غنی ترین منابع آن شامل جگر ،زرده تخم مرغ ،اسفناج ،هویج وجعفری است .
ویتامین د : از جمله منابع غذایی این ویتامین روغن کبد ماهی ،زرده تخم مرغ و جگر است .
ویتامین ب6 : منابع غذایی آن شامل انواع گوشت ،لبنیات ،تخم مرغ و حبوبات است .
ویتامین ب12 : در گوشت قرمز ،ماهی ،تخم مرغ و لبیات وجود دارد
ویتامین ث : سبزیها و میوه های تازه حاوی این ویتامین هستند
آهن : زرده تخم مرغ ،گوشت ،حبوبات و سبزیهای برگ سبزتیره ازجمله جعفری و اسفناج حاوی مقادیر بالایی آهن میباشند .
روی : منابع غذایی روی شامل گوشت ،شیر و حبوبات است .
کلسیم : شیر و لبنیات منابع غنی کلسیم هستند .
منیزیم : منابع غذایی غنی از منیزیم شامل کاکائو ،آجیل لوبیای سویا ،دانه کامل غلات ،اسفناج ،نخود سبز ،جگر ،گوشت گاو و عدس میباشد .تاکید در برنامه غذایی سالمندان بر مصرف مواد غذایی کم چرب ،کم کلسترول ،کم نمک و پر فیبر است و این را باید همیشه مدنظر داشت که برای سالم ماندن در زمان سالمندی باید تغذیه صحیح را در طول زندگی مدنظر قرار دهیم
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.