کدو سرشار از «لوتئین» و «زآگزانتین» است. این دو ماده جزو کاروتنوئیدهای اصلی موجود در عدسی و منطقهی ماکولای چشم هستند. محققان پژوهشی را به مدت ده سال روی بیش از 35000 زن انجام دادند. نتایج به دست آمده نشان میدهد خانمهایی که از طریق مواد غذایی میزان زیادی از این دو رنگدانهی ضروری (لوتئین و زآگزانتین) را دریافت میکنند یعنی 6716 گرم در روز، در مقایسه با زنهایی که سهمشان از این دو رنگدانه کمتر از 1177 در روز است به میزان 18 درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماری آب مروارید قرار میگیرند.
باید بدانید که یک عدد کدوی متوسط حاوی 4165 گرم از این دو رنگدانهی مفید است. پس اگر به سلامت چشمهایتان میاندیشید از هر فرصتی برای مصرف کدو استفاده کنید.