کدو سبز؛ از سلامت چشم ها تا رفع سرفه

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #86706
    f.kashkalani
    مشارکت کننده

    کدو سبز، از لحاظ علم گیاه‌شناسی‌، در بخش میوه‌ها جای دارد ولی از نظر آشپزی و خورد و خوراک در بخش سبزیجات قرار دارد.

    محافظت از چشم‌ها با کدو

    مقدار بالای ویتامین C و لوتئین موجود در کدو سبز به دید بهتر چشم‌ها کمک و سلامت چشم‌ها را بهتر حفظ می‌کند.

    زهرا راغبی، متخصص تغذیه گفت: کدو سبز از نظر تغذیه‌ای دارای ارزش زیادی است و به عنوان یک منبع خوب ویتامینC و ویتامین A به دلیل داشتن سطوح بالای کاروتنوئیدها مانند بتاکاروتن، منیزیم، پتاسیم، مس، فیبر، فسفر و … شناخته می‌شود.

    وی با بیان اینکه کدو سبز یکی از بهترین منابع غذایی منگنز است، گفت: این گیاه مقدار قابل توجهی از ویتامینB1 و B6 مورد نیاز بدن را نیز تامین می‌کند. از دیگر مواد مغذی موجود در کدو سبز می‌توان به پروتئین، روی، کلسیم، آهن، نیاسین، تریپتوفان اشاره کرد.

    راغبی اظهارکرد: دریافت منظم این سبزی موجب کاهش سطوح بالای هموسیستئین خون می‌شود و سطوح بالای هموسیستئین منجر به حمله قلبی و سکته مغزی می‌شود.

    وی افزود: مقدار بالای ویتامین C و لوتئین موجود در کدو سبز به دید بهترچشم‌ها کمک می‌کند و سلامت چشم‌ها را بهتر حفظ می‌کند.

    این متخصص تغذیه گفت: فولات، پتاسیم و ویتامین A با هم در راستای حفظ و بهبود سلامت عمومی مشارکت می‌کنند.

    راغبی تصریح کرد: تحقیقات اخیر نشان داده که عصاره‌ کدو سبز به تخفیف علایم بزرگی خوش خیم پروستات که منجر به مشکلاتی در عملکرد دستگاه ادراری و جنسی می‌شود، کمک می‌کند. فیتونوترینت‌های موجود در کدو سبز عامل این تسکین هستند و مس موجود در این سبزی به کاهش علایم دردناک آرتریت روماتوئید کمک می‌کند.

    کدو خاصیت ضد دیابتی دارد

    کارشناسان تغذیه در آمریکا در یک آزمایش جدید خاطرنشان کردند که کدو هر چند حاوی کربوهیدرات‌ است اما خاصیت آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهابی و ضددیابتی دارد.
    فیل لمپرت کارشناس صنایع غذایی در بیانیه‌ای در این باره متذکر شد: کدو گیاهی خوراکی است که انواع تابستانی و زمستانی دارد. حجم بیشتر کربوهیدرات‌ها در کدوی زمستانی از انواع پلی ساکارید‌ها تشکیل شده است. در آزمایش روی حیوانات معلوم شد این پلی ساکاریدها شامل پکتین‌ها که عمدتا در کدوی زمستانی یافت می‌شوند، خاصیت ضدالتهابی، آنتی اکسیدانی و ضد دیابتی دارند و حتی می‌توانند انسولین خون را تنظیم کنند. پکتین‌ها در واقع حاوی نسخه خاصی از اسید دی – گالاکتورونیک موسوم به هومو گالاکتورونان هستند که بیشتر خواص فوق را دارند.
    کدو همچنین منبع غنی از ویتامین C، پتاسیم، فیبر خوراکی، منگنز، فولات، اسیدهای چرب امگا – 3، ویتامین‌های گروه ب و مس است.

    ارزش غذایی 135 گرم کدو سبز خام عبارت است از:

    کالری: 17

    پروتئین: 1.4 گرم

    کربوهیدرات: 3.6 گرم

    چربی کل: 0.17 گرم

    فیبر: 1.5 گرم

    ویتامین ث: 11 میلی‌گرم

    دیگر خواص کدو سبز

    * کدو سبز، در درمان آسم موثر است و بخاطر داشتن ویتامین C ، حاوی آنتی‌اکسیدان قوی می‌باشد و ضد التهاب است.

    * در درمان برخی از بیماری‌های ناشی از کمبود ویتامین C مانند اسکوربوت موثر است.

    * از ابتلا به بیماری ام‌.اس پیشگیری می‌کند.

    * به خاطر داشتن آب فراوان (بیش از 98 درصد) می‌تواند برای افرادی که دارای رژیم غذایی هستند، ماده غذایی مناسبی باشد.

    * از لحاظ طب قدیم، سرد و خنک کننده است و از لحاظ شیمیایی بدن را قلیایی می‌کند.

    * همان طور که ذکر شد؛ کدو به دلیل داشتن کاروتنوئیدهایی چون لوتین، زآگزانتین و بتاکریپتوزانتین برای سلامت چشم‌ها بسیار مفید است.

    * تخم کدوی خام، کرم روده را دفع می‌کند و برای رفع یبوست و اختلالات گوارشی مفید است.

    * پوست خشک شده آن برای درمان بواسیر و خونریزی معده و روده مفید است.

    * کدو و تخم آن در پیشگیری از سرطان ریه بسیار موثر است.

    * برای زخم روده و مثانه و سوزش ادرار، تخم کدو را مصرف کنید.

    * سرفه را درمان می‌کند و روغن آن برای رفع دل‌پیچه مفید است.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.