کدام بستني سالم‌تر است؟

در حال نمایش 3 نوشته (از کل 3)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #77260
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    مصرف نامتعادل تمامي خوراکي‌هاي شور، شيرين و چرب مي‌تواند مشکلات بسياري را براي افراد ايجاد کند. معمولا بستني جزو خوراکي‌هايي است که نسبت به شير از تراکم کالري به مراتب بالاتري برخوردار است…
    يعني اگر يک ليوان شير حدود 220 کيلوکالري انرژي دارد، انرژي همين مقدار بستني در وزن مشابه مي‌تواند حدود 400 تا 500 کيلوکالري باشد. بستني‌هاي چرب‌تر، پرخامه‌تر يا سرشار از کاکائو هم انرژي بيشتري را به بدن خواهند رساند. به عبارت ساده‌تر، اگر شما يک عدد بستني بخوريد، حجم زيادي از معده‌تان را پر نکرده‌ايد اما همان حجم کم بستني هم کالري بسيار بالايي را به بدنتان رسانده است. بد نيست بدانيد که با مصرف يک عدد بستني حدود يک‌چهارم از کالري مورد نياز بدن تامين مي‌شود. با اين حساب و با مصرف ساير وعده‌ها و ميان‌وعده‌هاي غذايي مي‌توان به راحتي حدس زد فردي که بستني زيادي را در برنامه غذايي خود مي‌گنجاند به طور حتم در آينده‌اي نه چندان دور دچار اضافه وزن، چاقي و عوارض ناشي از آن خواهد شد. دريافت بالاي شکر هم مي‌تواند منجر به افزايش سطح کلسترول خون شود. از طرف ديگر خوردن بيش از اندازه بستني که خوراکي سردي هم به شمار مي‌رود، مي‌تواند مشكلات گوارشي را هم در مصرف‌کننده ايجاد کند. از ديدگاه تنوع غذايي، بستني سالم و تازه مي‌تواند يکي از خوراکي‌هاي خوشمزه و مفيد در رژيم غذايي تمام افراد براي تغيير ذائقه و حتي حس فرح‌بخشي در غذا خوردنشان باشد. از ديدگاه تغذيه، بستني سالم به انواعي از بستني گفته مي‌شود که ماده اوليه آن تازه و سالم باشد، خيلي پرچرب و شيرين نباشد، خامه زيادي نداشته باشد يا حجم کاکائوي موجود در آن از حد طبيعي بيشتر نشود.

    #100726
    madjd
    مدیرکل

    بستنی امروزی از مواد زیر تشکیل یافته است:
    •10-16 درصد خامه «چربی شیر»
    •9-12 درصد آن شامل پروتئین، کازئین، پروتئین آب پنیر، هیدرات کربن و لاکتوز می باشد.
    •12-16 درصد مواد شیرین کننده که معمولاً شیره ذرت می باشد. این شیره دارای گلوکوز و یا سوکروز می باشد.
    •2/0-5/0درصد تثبیت کننده و امولسیفایر مثل: آگار
    •55-64 درصد آب که یا در خود شیر موجود است و یا در سایر مواد افزوده شده یافت می شود.
    این مواد، بخش جامد بستنی را تشکیل می دهند.اما تنها 50 درصد از حجم نهایی بستنی متعلق به این مواد می باشد. 50 درصد باقیمانده را هوا تشکیل می دهد که طی هم زدن مداوم، با بستنی ترکیب می شود. هر چه بستنی ارزان تر باشد، باید متوجه شویم که با هوای بیشتری ترکیب شده است. از آنجا که بستنی را با توجه به حجم آن می فروشند، برای تولید کنندگان آن بسیار با صرفه است که با ترکیب بستنی با مقدار بیشتری هوا، غلظت آنرا کاهش دهند؛ بدون آنکه حجمش کم شود.
    یکی از تحولات قرن بیستم، کشف روشی برای دو برابر کردن میزان هوا در بستنی بود. این روش، برای تولید کنندگان بستنی از نظر اقتصادی بصرفه است؛ چون در مواد اولیه صرفه جویی می شود و جای این مواد را هوا پر می کند.

    #100731
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    تجربه نشان می دهد خوردن بیش از حد بستنی = اضافه وزن و چاقی .
    پس آن را به صورت معول در برنامه غذایی روزانه خود نداشته باشید به مصرف ندرتاً آن رضایت بدهید ;)

در حال نمایش 3 نوشته (از کل 3)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.