کاکائوی تلخ از پوست در برابر تاثیرات پیركننده نور خورشید محافظت می كند.
دانشمندان در پژوهش جدیدی دریافتند: اثرات نور خورشید كه می تواند باعث ایجاد چین و چروک و پیری در پوست شود، با مصرف کاکائوی تلخ كاهش می یابد.
این دانشمندان تحقیقات خود را در مركز درماتولوژی اروپایی لندن انجام دادهاند.
این مركز، یك كلینیك تخصصی پوست است كه در این زمینه مطالعات مفیدی انجام داده است. دانشمندان این كلینیك هم چنین تاكید كردند، مصرف روزانه کاکائوی تلخ خطر ابتلا به سرطان پوست را نیز كاهش می دهد.
در این گزارش تاكید شده است كه تاثیرات فوق فقط مربوط به کاکائوی تلخ (نه معمولی) می شود، چون این نوع کاکائو حاوی مقادیر بسیار بالایی از فلاوانول ها است.
فلاوانولها آنتی اكسیدان هایی هستند كه به طور طبیعی در دانه های كاكائو وجود دارند.
(کاکائوی تلخ نسبت به کاکائوی معمولی دارای پودر کاکائوی بیشتری است، یعنی هر چه درصد کاکائوی موجود در شکلات بیشتر باشد، تلخ تر و تیره رنگ تر است.)
در این تحقیق، دانشمندان دریافتند: افرادی كه کاکائوی غنی از فلاوانول مصرف می كنند، در برابر اشعه ی ماورا بنفش خورشید كه باعث بروز چین و چروک های پوستی می شود، مقاوم ترند و كمتر یا دیرتر دچار پیری پوست می شوند.
محققان می گویند مكانیسم اصلی این تاثیر، خاصیت آنتی اكسیدانی و ضد التهابی این مواد است. البته شكلات های معمولی تاثیر مشابه را به هیچ وجه ندارند.