-
نویسندهنوشتهها
-
۲۱ اردیبهشت، ۱۳۹۳ در ۱۰:۲۳ #83025
z.yari
مشارکت کنندهبا مصرف این مواد غذایی احتمال ابتلا به سرطان کولون را می توان تا 40 درصد کاهش داد.
سیر: مصرف شش حبه سیر در هفته احتمال ابتلا به سرطان کولورکتال را 30 درصد کاهش میدهد. سیر حاوی مواد گوگردی است که اثرات سرطانزایی برخی از مولکولها را کاهش میدهد. علاوه بر این میتوان از سیر در کنار درمانهای سرطان استفاده کرد زیرا این مادهی غذایی جلوی رشد و تکثیر سلولهای سرطانی را میگیرد. هر روز سیر را به غذاهای خود اضافه کنید. باید بدانید زمانی که سیر له میشود مولکولهای آن آزاد و با اندکی روغن زیتون بهتر جذب میشوند.
دانهی کتان و غلات کامل: نتایج یک پژوهش آمریکایی نشان میدهد مصرف روزانه حدود 35 گرم فیبرهای غذایی، خطر ابتلا به سرطان کولون را 27 درصد کاهش میدهد. فیبرها، وزن و حجم مدفوع را اضافه کرده و باعث میشود عمل دفع سریعتر انجام شود و مدفوع مدت کمتری در روده بماند. این کار باعث میشود مواد سرطانزا زودتر دفع و از بدن خارج شود.
دانههایی مثل تخم کتان، آفتابگردان و …، غلات کامل، حبوبات، میوه و سبزیجات را در الویت برنامهی غذایی خود قرار دهید. توصیه میشود روزانه حداقل 30 گرم فیبر غذایی مصرف کنید.
کلمها: کلمها به خاطر دارا بودن ترکیبات فیتوشیمیایی میتوانند از ابتلا به سرطان کولون پیشگیری کنند. مطالعات گوناگون نشان داده است افرادی که به میزان زیاد کلم مصرف میکنند کمتر در معرض ابتلا به سرطان کولون قرار میگیرند. یک یا دو بار در هفته، کلم(بروکلی، بروکسل، گل کلم و ….) میل کنید. متخصصان توصیه میکنند از جوشاندن کلمها خودداری کنید.
زردچوبه: در کشورهای آسیایی میزان سرطان کولون کمتر است زیرا در این کشورها زردچوبه بیشتر مصرف میشود. زردچوبه یکی از مواد ضدسرطان فوقالعاده موثر محسوب میشود. Curcumin، رنگدانهی اصلی زردچوبه است که خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی دارد. علاوه بر این میتوان از زردچوبه در درمان سرطان نیز استفاده کرد زیرا ترکیبات آن مانع از به وجود آمدن رگهای جدیدی میشود که تومورها را تغذیه میکنند.
پروبیوتیکها: پروبیوتیکها با جلوگیری از رشد سلولهای سرطانزا و با سرعت بخشیدن به عمل دفع از سرطان کولون پیشگیری میکند. زمانی که دفع زودتر انجام میشود روده کمتر در معرض مواد سرطانزا قرار میگیرد. بنابراین احتمال ابتلا به سرطان نیز کاهش مییابد.
پروبیوتیکها در محصولات لبنی، کلم، سبزیجات سبز، مشتقات سویا و زیتون وجود دارند.
میوه و سبزیجات: میوهها و سبزیجات سرشار از فیبرها و آنتی اکسیدانها هستند و نقش محافظتی فوقالعادهای در مقابل سرطانها و همچنین سرطان کولون ایفا میکنند.
___________________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس ارشد تغذیه. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.