فلاونوئید ها فیتوکمیکال های گیاهی هستند که نقش محافظت کننده ای در برابر بیماری های قلبی– عروقی ایفا می کنند.
محققین جامعه ی سرطان آمریکا و دانشگاه تافتس بوستون مطالعه ی آینده نگری را به منظور بررسی رابطه ی مصرف فلاونوئید ها و مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی و عروقی طراحی نمودند.
در طی 7 سال پیگیری محققین و طبق آمار موجود، زنان و مردانی که بیشترین مصرف فلاونوئید ها را داشتند نسبت به افرادی که کمترین دریافت فلاونوئید ها را داشتند کمتر در معرض مرگ ناشی از این دسته از بیماری ها قرار داشتند. همچنین مصرف 5 دسته از فلاونوئیدها شامل، آنتوسیانیدین ها، فلاوان تریول، فلاون، فلاونول و پروآنتوسیانیدین ها به صورت اختصاصی با کاهش خطر مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی در رابطه بودند. لازم به ذکر است که مصرف فلاونوئید ها در مردان بیش از مرگ ناشی از ایسکمی قلبی، با کاهش احتمال مرگ ناشی از سکته مغزی در رابطه است.
طبق نتایج به دست آمده مصرف فلاونوئید ها به طور قابل توجهی با کاهش خطر مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی و عروقی در رابطه است. تمام میوه ها و سبزی ها به خصوص بخش پررنگ آنها، توت ها،گیاهان دارویی و گیاهان طعم دهنده، ادویه ها، لوبیا و باقالی خشک حاوی فلاونوئیدها هستند. همچنین کاتچین که یکی از ترکیبات فلاونوئیدی قابل توجه است در انگور و چای سبز به مقدار قابل توجهی وجود دارد.
January 4, 2012, doi: 10.3945/ajcn.111.016634 Am J Clin Nutr
زهره عظیمی – کارشناس تغذیه