-
نویسندهنوشتهها
-
۲۷ خرداد، ۱۳۹۳ در ۰۹:۵۶ #83821p.damghanianمشارکت کننده
استاد دانشگاه علوم پزشکي تهران مطرح کرد:
کاسني ، گياهي براي حفاظت از سلولهاي کبدي
جام جم آنلاين: استاد فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: کاسنی، ضد میکروب، مقوی قلب و محافظ سلولهای کبدی است البته در مواردی موجب حساسیتهای پوستی و درماتیت میشود
به گزارش فارس، گیاه کاسنی از جمله گیاهان مفیدی است که تاریخ استفاده آن به دورانهای قبل از میلاد مسیح میرسد و مصرف آن بین افراد جوامع مختلف متداول بوده است.
طبیعت کاسنی سرد و تر است. این گیاه در پزشکی اهمیت بسیاری دارد به طوری که ابنسینا پزشک بزرگ مسلمان در مورد گیاه کاسنی و خواص گفته است که کاسنی برطرفکننده تشنگی مفرط، مدر صفرا، تببر، مؤثر در درمان دیفتری، تصفیهکننده خون و برای درمان بیماریهای پوستی مفید است.
عصاره گیاه دارای اثرات ضد باکتریایی مناسبی است همچنین برگهای کاسنی وحشی سرشار از ویتامین c و دارای پتاسیم و فسفر است که کاسنی مقوی اشتها، مقوی معده، تصفیهکننده خون، ملین و تببر است.
ترکیبات محلول در آب کاسنی، خاصیت مسکن دارند و بعضی از قندهای موجود در آن (اولیگوساکاریدها oligosacharides) دارای خاصیت افرایش میکروبهای مفید و کاهش باکتریهای بیماریزا در روده است در مطالعات جدید نشان میدهند که برخی ترکیبات موجود در کاسنی، در مشکلاتی از جمله یبوست، اسهالهای میکروبی، سرطان و بیماریهای قلبی- عروقی، میتوانند موثر باشد.
همچنین طبق مطالعات انجام شده بر حیوانات آزمایشگاهی، مواد مؤثر کاسنی میتوانند از سرطان روده جلوگیری کند. از دیگر اثرات مفید کاسنی، حفاظت کبد در برابر سموم کبدی است و این اثر با مادهای به نام تتراکلروکربن به اثبات رسیده است.
مضرات کاسنی چیست؟
البته در برخی از سایتها گزارش شده است که گیاه کاسنی دارای عوارض محدودی است که موجب درماتیت و حساسیت پوستی میشود.
محمد صالحی سورمقی استاد فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره فواید و مضرات گیاه کاسنی به خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» میگوید: گیاه کاسنی یکی از گیاهان پر مصرف در دنیا است و در طب سنتی کاربرد فراوان دارد.
به گفته وی از مهمترین خواص کاسنی میتوان به ضد میکروب، ضد صفرا، مقوی قلب، شیرافزا، ادرارآور، کاهنده کلسترول خون، هضم کننده غذا و تا حدی کاهنده قند خون اشاره کرد. داروهای شیمیایی اولین صدمه را به کبد وارد میکند در سالهای اخیر از گیاه کاسنی داروهایی به اشکال مختلف ساخته شده است.
استاد فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی میافزاید: از گیاه کاسنی امروزه بیشتر به عنوان یک داروی مفید برای کبد استفاده میکنند و گیاه کاسنی محافظ کبد است و با توجه به اینکه در سالهای اخیر مواد مصنوعی به مقدار زیاد استفاده میشود بر روی سلولهای کبدی اثر میگذارد.
پریسا دامغانیان-کارشناس ارشد تغذیه ورژیم درمانی -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.