پرفشاری خون بعنوان يك بسياري شايع و همانند بسياري از بيماري هاي مزمن ديگر و بعنوان سردسته آنها هر ساله باعث مرگ و مير عده زيادي از انسان ها مي گردد.
اين مساله به قدري باعث نگراني سازمان بهداشت جهاني شده است كه كاهش مصرف سديم را بعنوان يكي از اصول هشت گانه تغذيه صحيح بيان كرده است.
شما هم بهتر است هنگام مصرف نمك سعي كنيد اصول زير را بياد داشته باشيد.
۱- براي پخت غذا حتي الامكان از نمك طعام استفاده نكنيد. اين امر شايد در ابتدا كمي برايتان سخت باشد اما بالاخره به آن عادت خواهيد كرد.
۲- اگر نمی توانيد از مصرف نمك در غذاها چشم پوشي كنيد سعي كنيد نمك را در مراحل آخر تهيه غذا به آن اضافه كنيد اين امر دو علت دارد اول انكه يد يك عنصر فرار است و حرارت هنگام پخت باعث از دست رفتن آن مي شود و دوم اينكه نمك ماده اي است كه آب را بخود جذب می كند لذا افزودن آن به غذا در مراحل اوليه آماده سازي غذا و هنگامي كه مواد اوليه هنوز خام هستند باعث مي شود مواد مغذي غذا از آن خارج شود اين امر بالاخص در مورد گوشت صادق است.
۳- مطلقاً از گذاشتن نمك بر روي سفره و مصرف آن هنگام صرف غذا خودداري كنيد.
۴- از غذاهاي كنسروي و آماده شده كمتر استفاده كنيد زيرا هم هنگام آماده سازي اين غذاها مقادير زيادي نمك در ساخت آنها به كار ميرود و هم به منظور افزايش مدت زمان نگهداري غذا از تركيبات حاوي سديم به عنوان نگهدارنده غذايي در ساخت اين غذاها استفاده مي شود.
_________________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس ارشد تغذیه.