چه غذاها‌یی در پیش‌گیری از سکته مغزی مفید هستند؟

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #83565
    p.damghanian
    مشارکت کننده

    گرچه هنوز در مورد تأثیر خاص رژیم غذایی در شیوع سکته، شواهد محکمی در دست نیست، ولی بسیاری از پزشکان معتقدند که رژیم درمانی سبب کاهش فشار خون شده، در نتیجه سبب کاهش خطر بروز سکته مغزی می‌شود. در حضور رادیکال‌های آزاد رگ‌های مغزی سریع‌تر دچار ضایعه می‌شوند، بنابراین افزایش مصرف مواد مغذی آنتی اکسیدانی، به مبارزه علیه خطر رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند.

    – میوه و سبزیجات و هم‌چنین آب آن‌ها، غنی از ویتامین های آنتی‌اکسیدان، پتاسیم و ترکیبات گیاهی مفید بوده و مقدار کمی سدیم دارند و باید به میزان حداقل 5 واحد در روز مصرف شوند.

    تحقیقات در کشور انگلستان نشان داده است دریافت بالای میوه و سبزیجات با شیوع پایین سکته مغزی ارتباط دارد. مطالعه‌ای نیز در بلژیک حاکی از این است که بیماران دارای سطوح بالای ویتامین‌ A در خون که ناشی از مصرف سبزیجات سرشار از بتاکاروتن (پیش نیاز ویتامین A) بوده است، پس از بروز سکته مغزی سریع‌تر بهبود یافته‌اند. تحقیقی نیز در کشور آمریکا به نقش حفاظتی افزایش دریافت ویتامین E در برابر سکته اشاره کرده است. روغن های گیاهی مثل روغن سویا، ذرت، آفتاب‌گردان، پنبه‌دانه، کانولا و سبزیجات دارای برگ سبز سرشار از ویتامین E هستند.

    کاهش فشار خون بالا از طریق رژیم غذایی مناسب و مصرف مواد مغذی آنتی اکسیدانی، نقش مهمی در پیشگیری از سکته مغزی دارند.

    – حبوبات، مغزها، دانه‌ها و سایر پروتئین‌های گیاهی باید به منظور کاهش دریافت پروتئین‌های حیوانی در رژیم غذایی بیش‌تر منظور شوند. مطالعات در غرب نشان داده‌اند که میزان سکته مغزی در بین افراد گیاه‌خوار بسیار کم‌تر از مصرف کنندگان گوشت قرمز است.

    – ماهی‌های روغنی خصوصاً قزل‌آلا و قباد، سبب بهبود جریان خون می‌شوند. مصرف حداقل دو بار در هفته از این ماهی‌ها در برابر سکته مغزی نقش حفاظتی ایفا می‌کند.

    – نان، برنج، ماکارونی، سیب‌زمینی و غلات صبحانه (مثل برشتوک) حاوی مقدار کمی چربی و در عین حال سرشار از نوعی انرژی هستند که تدریجاً آزاد می‌شود و بدین ترتیب به افراد کمک می‌کند تا مدت طولانی‌تری احساس سیری کنند.

    – مغزها، دانه‌ها و روغن‌کتان حاوی نوعی اسید چرب ضروری به نام لینولئیک اسید هستند. در طی مطالعه‌ای که محققان فنلاندی ترتیب داده بودند مشاهده شد که مردان میانسالی که قربانی سکته شده بودند، در مقایسه با مردانی که سکته نکرده بودند، سطوح پایین‌تری از این اسید چرب ضروری را داشتند.

    – مواد غذایی غنی از ماده معدنی سلنیوم از جمله ماهی، جوانه گندم و تخم‌ آفتاب‌گردان برای پیش‌گیری از سکته توصیه می‌شود. دریافت پایین این ماده معدنی با افزایش خطر سکته مغزی ارتباط دارد.
    پریسا دامغانیان- کارشناس ارشد تغذیه ورژیم درمانی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.