-
نویسندهنوشتهها
-
۲۰ اردیبهشت، ۱۳۹۱ در ۱۰:۱۳ #73013s.farziمشارکت کننده
غذاهای زیادی وجود دارد كه برای سلامتی زنان باردار مفید است و در مقابل آن، غذاهایی نیز وجود دارد كه علاوه بر اینكه سلامت مادر را تهدید میكند، به جنین نیز خطراتی را وارد میكند…
زنان باردار باید از مواد غذایی غیر پاستوریزه پرهیز كنند، زیرا باعث آسیب جنین و همچنین مادر میشود و اختلالاتی از جمله آسیب دیدن جفت، عفونتهای خونی و یا مسموم شدن جنین و یا حتی سقط جنین را منجر شود.
شیر و پنیر نیز از موادی است كه در خوردن آن باید احتیاط و از پاستوریزه آن استفاده شود. زنان باردار از پنیرهایی كه به وسیله كپك آماده و تهیه میشوند، بپرهیزند.
تخممرغ خام
غذاهای خام و پخته نشده به خصوص تخممرغ ممكن است حاوی salmonella باشد كه خطرات زیادی را برای جنین و مادر به دنبال دارد.
توجه داشته باشید كه تخممرغ باید با حرارت 160 درجه سانتیگراد آماده و به خوبی پخته شود و از سفت شدن زرده و سفیده آن اطمینان حاصل كنید.
علاوه بر تخممرغ غذاهای دیگری مانند كیك كرهای، خمیر كیك، مخلوط زرده تخممرغ و شیر وغذاهایی كه مركب از گوشت و آرد می باشد از جمله غذاهایی هستند كه خام آنها ضررهای زیادی برای مادر و جنین دارد.
سبزیجات خام
با وجود اینكه استفاده از سبزیجات در دوران بارداری توصیه زیادی شده است اما بهتر است كه تا حد امكان از سبزیجات خام مثل استفاده آن در سالاد و یا ساندویچ پرهیز كنید. سبزیجات خام محتوی salmonella است و به همین دلیل بهتر است از سبزیجات پخته استفاده شود زیرا salmonella با شستن معمولی پاك نمیشود. از مضرترین سبزیجاتی كه حتما باید پخته شود میتوان لوبیا و باقالی، یونجه، شبدر و تربچه را نام برد.
گوشت خام
از مهمترین گوشتهایی كه مورد استفاده افراد زیادی قرار میگیرد میتوان گوشت مرغ را نام برد و از آنجایی كه گوشت خام حاوی E.coil و listeria میباشد حتما باید به خوبی پخته شود.
همچنین مطمئن شوید كه گوشت در دمای 160 درجه سانتیگراد پخته شود و سپس مورد استفاده قرار بگیرد.
گوشتهای كنسرو شده نیز میتواند جایگزین خوبی برای انواع گوشتها باشد، همچنین هات داگ و همبرگر، گوشت مرغ، سوسیس و كالباس از جمله غذاها و گوشتهایی هستند كه حتما باید در دمای بالا پخته شوند و در غیر این صورت برای زنان باردار ممنوع می باشند.
گوشت ماهی كه محتوی جیوه است
انواع خاصی از ماهیها وجود دارند كه به خاطر بالا بودن سطح جیوه در آنها باید در دوران بارداری از خوردن آنها پرهیز شود زیرا باعث اختلال در مغز و تاخیر در رشد اندامهای جنین میشود كه كوسه ماهی، اره ماهی، شمشیر ماهی، ماهی خال خالی، ماهی اسقومری، سفره ماهی و نیزه ماهی از جمله آنها هستند. البته بهترین راه، استفاده از ماهیهایی است كه سطح جیوه در آنها پایین است مانند ماهی پهن و كولی.
بدیهی است كه در طی بارداری تحت هیچ شرایطی نباید از دخانیات و مواد الكلی استفاده كرد، مصرف الكل در طی بارداری خطرات جبران نشدنی زیادی را برای جنین به دنبال خواهد داشت كه شایعترین آنها عقب ماندگی ذهنی میباشد. علاوه بر این بیماریهای دیگری را نیز از جمله بیماریهای قلبی، اختلال در سیستم عصبی و مغز در جنین به وجود میآورد. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.