رژیم غذایی پر چربی در موشهای آزمایشگاهی پاسخ دهی مغز به هورمون سیری را مختل میکند.
محققان میگویند غذای پر چرب نیز با همین سازوکار بر مغز انسان تاثیر میگذارد.
محققان دانشگاه پنسیلوانیا دریافتند رژیم غذایی پرچرب حساسیت به هورمون “ (Cholecystokinin) “CCKرا کاهش میدهد.
این هورمون در روده کوچک ترشح میشود. این هورمون که در هضم چربی و پروتیینها نقش دارد یکی از پیامهای سیری است که توقف خوردن را به مغز مخابره میکند.
در تحقیقات جدید دادن دوزهایی از هورمون Cholecystokininبه موشهای آزمایشگاهی منجر به توقف عمل خوردن در این جانور شد. این تحقیق نشان داد خوردن غذاهای پرچرب بدن را نسبت به این هورمون مقاوم میسازد. خوردن فقط دو هفته متوالی غذاهای پرچرب به تدریج فرآیند سیری را در افراد مختل می کند.
در این مطالعه به موشها برای سه هفته متوالی از رژیم کم چرب و یا پرچرب خورانده شد و مشاهده گردید تمایل موشهایی که رژیم غذایی پرچرب داشتند برای خوردن وعدههای غذایی پرچرب بیشتر از موشهایی بود که غذاهای کم چرب میخوردند. پس از تزریق Cholecystokininبه این موشها محققان دریافتند این هورمون به سرعت و در طی یک ساعت اشتهای موشهایی را که رژیم غذایی کم چرب مصرف داشتند کاهش داد ولی بر موشها با رژیم غذایی پر چرب بی تاثیر بود.
این مطالعه نشان داد کیفیت مواد غذایی و ترکیب آنها از میزان غذایی که میخورید به مراتب مهمتر است.
منبع: “ “journal of nutrition