-
نویسندهنوشتهها
-
۵ اسفند، ۱۳۹۱ در ۱۲:۳۱ #75727s.samadiمشارکت کننده
یکی از مهم ترین توصیه های پزشکان به افراد مبتلا به بیماری های قلبی، به خصوص آنهایی که دچار گرفتگی عروق کرونر یا دارای سابقه سکته قلبی هستند، این است که از رژیم غذایی کم چرب پیروی کنند و تا جایی که می توانند از مصرف چربی های حیوانی آشکار یا پنهان دوری کنند…
این مطلب به معرفی روغن ها و چربی های جایگزین چربی های اشباع حیوانی می پردازد تا این گروه از بیماران بدانند که کدام گروه چربی ها را می توانند مصرف کنند.
۱- کنجد و روغن کنجد
کنجد جزو دانه های روغنی محسوب می شود و براساس نتیجه تحقیقی که در سال ۲۰۰۵ در مجله «تحقیقات تغذیه ای» منتشر شد، محققان می گویند مصرف این دانه چرب می تواند باعث کاهش سطح کلسترول خون و چربی بد خون یا همان LDL شود. آنها به بیماران قلبی، مخصوصا کسانی که دچار کلسترول بالا و گرفتگی عروق هستند، توصیه می کنند به جای استفاده از کره در وعده صبحانه یا عصرانه، مقداری کنجد خام را آسیاب و از آن برای طعم دادن به لقمه نان و پنیرشان استفاده کنند. کنجد سرشار از چربی اشباع نشده، پروتئین، فیبر و آنتی اکسیدانی به نام لیگنانس است. این آنتی اکسیدان می تواند نقش ضدسرطان را در بدن بازی کند و خاصیت ضدمیکروبی آن هم باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش می شود. محققان ثابت کرده اند آنتی اکسیدان های موجود در کنجد مانند سسامول و سسامین با پایین آوردن سطح کلسترول بد و فشار خون می توانند در پیشگیری از خطر حمله های قلبی موثر باشند.
روغن کنجد هم خواصی مشابه خود کنجد دارد بنابراین بیماران قلبی می توانند در صورت تمایل از این روغن برای پخت وپز یا طعم دادن به سالادشان استفاده کنند. برای استفاده از روغن کنجد برای پخت وپز یا سرخ کردن، باید انواعی از آن را بخرید که روی برچسبش عبارت «مخصوص سرخ کردن» یا «مخصوص پخت وپز» وجود داشته باشد.
۲- روغن زیتون تصفیه نشده
پژوهشگران آمریکایی ثابت کرده اند آنتی اکسیدان های موجود در روغن های زیتون تصفیه نشده که با عنوان «بکر» یا «بودار» در بازار وجود دارند، بسیار بیشتر از روغن زیتون های بدون بو و تصفیه شده است. آنها تاکید می کنند به همین دلیل استفاده از روغن های زیتون تصفیه نشده فایده بیشتری برای بدن به خصوص قلب دارد و از ابتلا به برخی بیماری های قلبی مانند سکته یا گرفتگی عروق پیشگیری می کند. این پژوهشگران به بیماران قلبی ای که تحت عمل قلب باز یا بای پس قرار گرفته اند، توصیه می کنند حتما روغن زیتون بودار را جایگزین کره یا سایر چربی های حیوانی کنند. اسیدهای چرب تک زنجیره ای غیراشباع، آنتی اکسیدان ها و پلی فنول های فراوان موجود در روغن زیتون تصفیه نشده با پایین آوردن چربی بد خون و بالا بردن چربی خوب خون یا همان اچ دی ال به حفظ سلامت قلب کمک می کنند و جلوی گرفتگی عروق را هم می گیرند.
۳- چربی های غیراشباع؛ از روغن کانولا تا تخمه کدو
چربی های غیراشباع چندزنجیره ای یا تک زنجیره ای گیاهی که در برخی منابع حیوانی هم یافت می شوند، بهترین انواع چربی برای بیماران مبتلا به ناراحتی های قلبی عروقی هستند. به همین دلیل استفاده از منابع سرشار از این چربی ها مانند روغن کانولا، روغن دانه آفتابگردان، بادام، فندق، ماهی های چرب، روغن ذرت، روغن سویا، دانه سویا، تخمه آفتابگردان و تخمه کدو به تمام بیماران قلبی و آنهایی که سابقه سکته و حمله قلبی داشته اند، توصیه می شود.
۴- کره بادام زمینی
کره بادام زمینی سرشار از ویتامین E و اسیدهای چرب تک زنجیره ای غیراشباع است. این محصول شیرین و خوشمزه کلسترول ندارد و به همین دلیل می تواند جایگزین کره حیوانی، خامه یا حتی پنیرهای پرچرب در صبحانه افراد مبتلا به بیماری های قلبی شود. اگر کره بادام زمینی با کمی کنجد ترکیب شود، می تواند شامی مفید و مغذی برای بیماران قلبی یا افراد مبتلا به کلسترول بالا باشد. کره بادام زمینی با پایین آوردن سطح کلسترول، چربی بد و تری گلیسیرید خون باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی می شود. البته متخصصان مصرف بیش از ۲ قاشق غذاخوری کره بادام زمینی را در طول روز مجاز نمی دانند زیرا اگرچه این خوراکی مغذی کلسترول ندارد، اما کالری نسبتا بالای آن باعث می شود مصرف بیش از اندازه اش در طولانی مدت باعث ابتلا به اضافه وزن و عوارض ناشی از آن مانند چاقی و بیماری های قلبی شود.
۵ اسفند، ۱۳۹۱ در ۱۵:۲۳ #99366madjdمدیرکلبا تشکر
بجز بیماران قلبی این نوع چربی ها در رژیم غذایی سالم برای همه ی افراد توصیه میشود.۱۰ اسفند، ۱۳۹۱ در ۰۶:۵۶ #99411s.samadiمشارکت کنندهبله دقیقا همین طوره و چقدر خوبه که قبل از اینکه دچار مشکلات قلبی و بیماری شویم با استفاده درست از این محصولات حالت پیشگیری ایجاد کنیم
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.