يک پژوهش جديد نشان ميدهد که عليرغم توصيه WHO مبني بر تغذيه انحصاري با شير مادر تا شش ماه، ميشود غذاي کمکي را کمي زودتر (بعد از 4-3 ماهگي) شروع کرد و اين کار در بعضي شرايط خاص حتي ميتواند منافعي هم داشته باشد….
اين پژوهش در موسسه سلامت کودکان دانشگاه لندن حاکي از آن است که بر خلاف تصورها، از شير گرفتن ديرهنگام ممکن است خطر آلرژيهاي غذايي و کمخوني فقر آهن را افزايش دهد. اين محققان از توصيه WHO براي کشورهاي در حال توسعه- به دليل دسترسي محدود به آب سالم و غذاي کمکي مناسب و نيز ميزان بالاي ناخوشي و مرگومير کودکان- حمايت ميکنند اما معتقدند که اين توصيه براي شرايط کشورهاي اروپاي غربي و آمريکا نامناسب است. توصيه WHO بر مرور 16 مطالعه که 7 تايشان در کشورهاي در حال توسعه انجام شده، استوار است اما اين مرور جديدتر روي 33 مطالعه نشاندهنده آن است که شواهد قانعکنندهاي عليه شروع غذاي کمکي از 4 ماهگي به جاي 6 ماهگي وجود ندارد؛ خطر فقر آهن و بيماري سلياک در صورت شروع غذاي کمکي از 4 ماهگي، کمتر ميشود؛ و به علاوه با قطع زودتر شيردهي، بينظمي چرخه قاعدگي مادر هم برطرف ميگردد. با اين حال، نظام سلامت خود انگلستان هم نتايج اين مطالعه را نپذيرفته است .