[align=justify]پایه اصلی پنیر لبنه، ماست چکیده و تغلیظ شده است. ابتدا آب ماست چکیده را جدا میکنند تا غلیظ و مالشپذیر شود. برای این کار، راههای مختلفی وجود دارد. در صنعت معمولاً یا از فشار کمک میگیرند یا به ماست، ماده خشکی نظیر پروتئین شیر اضافه میکنند تا غلیظ شود. در مرحله بعد به این فراورده مایع پنیر و باکتریهای مورد استفاده در پنیرسازی میافزایند تا طعم و بافتی شبیه پنیر پیدا کند.
برخی پنیرها 6 درصد و برخی مثل پنیر لیقوان، 5 درصد نمک دارند اما در بازار پنیرهای رژیمی با 2 تا 3 درصد نمک هم داریم. میزان نمک پنیر لبنه میتواند یک درصد یا بیشتر باشد. به طور کل چون لبنه بر پایه ماست است، میزان نمک آن کمتر است و برخی خواص آن به ماست و برخی به پنیر شباهت دارد. چربی پنیر لبنه در مقایسه با پنیرهای خامهای که 20 تا 30 درصد چربی دارند، کمتر و حدود 10 تا 12 درصد است.[/align]