-
نویسندهنوشتهها
-
۱۱ آبان، ۱۳۹۲ در ۰۷:۱۹ #80006neda.mousaviمشارکت کننده
تا پیش از این گفته می شده که از آنجایی که بدن مادر به عنوان یک محیط برای رشد نوزاد است، چاقی مادر با چاقی دوران کودکی و حتی دوران بزرگسالی در فرزندان و افزایش احتمال خطر ابتلا به دیابت و سایر بیماریهای مزمن افزایش می یابد. مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی نشان داده اند که چاقی پدران، از این قضیه مستثنا نیست.
اگر چاقید و تصمیم دارید بچهدار شوید، دلیل دیگر شما برای کاهش وزن، افزون بر دیگر دلایل موجود، اینجاست: فرزندان و نوههایتان ممکن است چاقی یا اختلالات متابولیکی را از شما به ارث ببرند! دانشمندان با مطالعه بر موشهای آزمایشگاهی دریافتهاند که پدران چاق، حتی آنان که هیچ نشانهای از دیابت نداشتند، این ویژگی منفی خود را بهصورت مکرر به دختران خود انتقال میدهند و البته پسران نیز نمیتوانند کاملاً از این چرخه بگریزند؛ دختران و پسرانی که پدر چاق دارند، در معرض خطر افزایشیافتۀ ابتلا به بیماریهای متابولیکی، مانند دیابت، قرار دارند.
در این پژوهش، از دو گروه موش نر استفاده شد. یک گروه با رژیم غذایی چرب، همانند رژیم غذایی فست فود، تغذیه شدند و گروه دیگر (گروه کنترل) تحت یک رژیم غذایی با چربی کنترل شده قرار گرفتند. در مقایسه با گروه کنترل، گروه فست فود، دچار افزایش وزن و چاقی شدند، بی آن که نشانهای از دیابت داشته باشند. سپس هر دو گروه، برای تولید مثل، در کنار موشهای ماده دارای وزن نرمال که تحت رژیم غذایی کنترلشده بودند، قرار داده شدند. نسل اول موشهای تولید شده به این شکل نیز، به همین ترتیب، برای تولید نسل دوم، در کنار موشهای ماده با وزن نرمال قرار داده شدند. هر دو نسل موشهای تولدیافته از گروه فست فود، به چاقی و مشکلات متابولیکی مبتلا بودند، اگرچه نوع مشکلات سلامت موشهای نر و مادۀ تولید شده در این مطالعه متفاوت بود. با مقایسۀ میکرو آر اِن اِی های موجود در اسپرم موشهای چاق و اسپرم موشهای گروه کنترل، پژوهشگران نتیجه گرفتند که تغییرات در این مولکولها درممکن است مسئول انتقال این وضعیتها به فرزندان و نوههای موشهای چاق باشد. این یافته نشان میدهد که برنامۀ غذایی آرایش این مولکولها را در اسپرم تغییر میدهدکه این تغییر میتواند موجب انتقال خطر ابتلا به مشکلات متابولیکی وسلامت به جنین شود. این مطالعه نشان داد که این آثار مخرب بر سلامت، میتواند به نسل دوم فرزندان نیز منتقل شود.
سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.