يك دستور غذايي عمومي در ماه مبارك رمضان

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #66784
    s.samadi
    مشارکت کننده

    افطار:

    ابتدا با چاي، آب جوش يا شير گرم و خرما يا كشمش روزه خود را باز كنيد و سپس يكي از غذاهاي زير پيشنهاد مي شود:

    نان و پنيرو سبزي (حتی الامکان استفاده از مغزها مثل گردو پسته نيز مناسب است)، شامي، انواع كوكو، فرني يا شيربرنج

    شام:

    با فاصله 2 ساعت بعد از افطار يكي از غذاهاي زير را انتخاب كنيد:

    سوپ، آش، حليم، خوراك لوبيا، عدسي، خوراك سبزيجات با كمي نان(بهتر است از نانهای سبوس دار مثل سنگک استفاده کنيد) به همراه ماست وخيار يا دوغ و سبزي خوردن يا سالاد.

    – بلافاصله بعد از شام از مصرف چاي خودداري كنيد چون جذب آهن را كاهش مي دهد و بهتر است به عنوان دسر بعد از شام از ميوه ها مخصوصا” مركبات كه حاوي مقادير بالايي ويتامين C هستند استفاده كنيد زيرا جذب آهن در بدن را افزايش مي دهد و در متابوليسم طبيعي بدن و توليد برخي از هورمون ها نقش ويژه اي دارد.

    – تا پايان شب و هنگام خواب از ميوه ها،چاي كمرنگ و ساير مايعات مخصوصا” آب استفاده كنيد.

    سحري:

    وعده سحري بهتر است مثل وعده ناهار باشد و غذاي اصلي در اين وعده صرف شود:

    انواع چلوخورشت ها و پلوهاي مخلوط با حبوبات و سبزيجات ( عدس پلو و لوبيا پلو، سبزي پلو) به همراه مرغ، ماهي يا گوشت و سبزي هاي تازه مثل سبزي خوردن يا سالاد و ماست برای اين وعده مناسب است.

    – بلافاصله بعد از اتمام سحري از نوشيدن چاي اجتناب كنيد زيرا همان طور كه گفته شد جذب آهن را كاهش مي دهد و بهتر است از ميوه ها و آب استفاده کنيد.

    – از نوشيدن زياد چاي در وعده سحري اجتناب كنيد چون باعث افزايش ادرار و دفع مواد معدني مورد نياز بدن و بروز تشنگي در طول روز مي شود.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.