-
نویسندهنوشتهها
-
۳۰ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۱۰:۰۱ #76840zghasemiمشارکت کننده
با اشاره به استراحت دستگاه سوخت و ساز مواد غذایی بدن در شب ، در شب هورمونهایی که متابولیسم را بالا میبرند و باعث سوخت و ساز غذا در بدن میشوند ،مانند خودمان در حالت استراحت به سر میبرند و به همین دلیل غذاهای سنگینی که مصرف میکنیم فقط در بدن تجمع پیدا میکنند و به چربی تبدیل میشوند و باعث بروز چاقی در افراد میشوند و یا با رسوب در دیوارههای عروق ، هستههای چربی را تشکیل میدهند که احتمال بروز سکته را در ما افزایش میدهد.
متاسفانه امروزه به دلیل تغییر شرایط زندگی و شغلی افراد ، رژیم غذایی مرسوم هم با تغییراتی مواجه شده است که این نوع تغذیه با ضررهای فراوانی همراه است که نمود این ضررها با چاقی مفرط یا بروز سؤتغذیه در افراد نمود پیدا میکند.
خوردن شام سنگین یکی از این تغییر رژیمها در افراد است به این دلیل که چون خانوادهها در طول روز کنار هم نیستند و نمیتوانند یک وعدۀ غذایی را در کنار هم میل کند ، مجبور میشوند تا وعدههای غذایی برنجی و خورشی خود را در شب صرف کنند که این عامل باعث بروز مشکلاتی در بدن میشود.
از سوی دیگر بعضی افراد برای کم کردن وزن خود و جلوگیری از چاقی شام را از وعدههای غذایی خود حذف میکنند که این عمل باعث بروز مشکلات جسمی و عصبی در بدن میشود که می توان از جمله به استرس، بیحوصلگی ، پرخاشگری، خستگی، و کاهش قدرت تمرکز و حافظه اشاره کرد.
از سوی دیگر فرد به دلیل تحمل گرسنگی و محروم کردن بدن خود در زمانی طولانی باعث افت قند خون در بدن خود میشود که این اتفاق مسبب میل شدید فرد به مواد شیرین و پر کالری در طول روز میشود که در نتیجه باعث بروز چاقی و اضافه وزن در بدن افراد میشود.
به همین دلیل برای جلوگیری از بروز این مشکلات و ناهماهنگیها در سیستم بدن بهترین راهی که میتوان پیشنهاد کرد تعادل در مصرف وعدۀ شام است که برای دانستن بهترین وعدۀ شامی ایرانی ، گفت و گویی با شهرزاد محمدیان ، کارشناس ارشد تغذیه داشتیم.
وعدۀ شام باید خیلی ساده و سبک باشد مانند نان و پنیر یا خوراک سبزیجات، مانند نان و ماست و خیار ، اب دوغ خیار و غذاهایی که در گذشته نیز در فرهنگ غذایی ما نقش مهمی را ایفا میکردند.
این نکته قابل ذکر است که بنا به توسعۀ شهرنشینی رفته رفته فرهنگ غذایی ما هم تغییر کرده است و به مصرف غذاهای فانتزی و فست فودها روی آوردیم.
متاسفانه خانوادهها به دلیل شرایط شغلی خود در طول روز نمیتوانند در کنار هم غذا میل کنند ، مجبور میشوند وعدههای برنجی و خورشی خود را در شب مصرف کنند که به هیچ عنوان این عادت غذایی توصیه نمیشود.
در شب هورمونهایی که متابولیسم را بالا میبرند و باعث سوخت و ساز غذا در بدن میشوند مانند خودمان در حالت استراحت به سر میبرند و به همین دلیل غذاهای سنگینی که مصرف میکنیم فقط در بدن تجمع پیدا میکنند و به چربی تبدیل میشوند و باعث بروز چاقی در افراد میشوند و یا با رسوب در دیوارههای عروق ، هستههای چربی را تشکیل میدهند که احتمال بروز سکته را در ما افزایش میدهد.
ما میتوانیم برای تهیۀ یک وعده شام سبک از سالادهای مختلف استفاده کنیم که میتوانند شامل کاهو و خیار و گوجه باشند که میتوان برای جبران فقدان پروتئین در آن مرغ هم اضافه شود و یا مثلا میتوان با افزودن پنیر هم کلسیم را نیز به این وعدۀ غذایی اضافه کرد.
اساسا نباید غذاهای حجیم مصرف شود زیرا شب بدن در حال استراحت است و از آن طرف هم نباید خوردن شام حذف شود اتفاقا خوردن شام در حد سبک بسیار مناسب و خوب است و از خوردن غذاهای حجیم و چرب باید پرهیز شود.
در ضمن حبوبات هم برای شام خیلی مناسب است مثلا وجود حبوبات در سوپ ، عدسی ، خوراک لوبیا و موادی از این دست ، وعدههای بسیار مناسبی هستند به شرط آن که مواد نفاخ آن از طریق خیساندن حبوبات قبل از مصرف گرفته شود و در آخر نیز آب باقی ماندۀ آن نیز دور ریخته شود ، در غیر این صورت حبوبات هم جزء دستۀ غذاهای سنگین به شمار میرود و مصرف آن در شب توصیه نمیشود.
۳۱ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۰۰:۵۸ #100347هانیهمشارکت کنندهخیلی خیلی مطلب خوبی بود….ممنون من از وقتی که رژیم گرفتم شب ها خواب راحت تری دارم… میتونم زود خواب برم و صبح هم به موقع بیدار شم…قبلا با خوردن شام سنگین شبها دیر خوابم میبرد و ازون طرف صبح تا ظهر میخوابیدم صبحونه نمیخوردم و ناهارو به جاش زیاد میخوردم….الان واقعا زندگیم داره با برنامه پیش میره…واسه خوردن صبحونه هم هلاکم…بعد از رژیمم وعده ناهارو شام رو خیلی زیاد نمیکنم اما یه نقشه اساسی واسه صبحونم دارم…الان صبحونم خیلی کمه
۳۱ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۰۳:۰۰ #100349هانیهمشارکت کنندهراستی حبوباتو اگه ابشونو بریزیم بیرون خاصیتشون نمیره؟ خاصیتشون تو ابشون نیست؟؟
۳۱ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۰۷:۱۱ #100352zghasemiمشارکت کنندهI9112839 جان خوب این خیلی عالیه که خواب راحت تری دارید..
در مورد حبوبات هم باید بگم ارزش غذایی حبوبات با خیساندن نه تنها کمتر نمیشه بلکه به علت فعال شدن آنزیم فیتاز، فیتات موجود در آنها تجزیه میشه و باعث میشه که املاح معدنی موجود در حبوبات از قبیل آهن، روی، منیزیوم و … بهتر جذب بدن بشن. در صورتی که حبوبات به صورت خیس نشده مصرف بشن، علاوه بر مشکلات گوارشی و نفخ، مواد مغذی موجود در اونها هم با فیتات باند میشن و از بدن دفع میشن…حبوبات اگه تا مرحله جوانه زدن خیسانده شوند ارزش غذایی آنها بیشتر هم می شود۳۱ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۰۸:۱۸ #100353هانیهمشارکت کنندهممنون….خانم قاسمی اما خیساندنو خودم شدیدا باهاش موافقم ولی اینکه یکم بجوشونیمشون بهد ابشو بریزیم بیرون دوباره اب بریزیم بپزیمو میگم اینجوری خواصش ازبین نمیره؟؟ چون مامانم گاهی میگه اینجوری نفخش کمتر میشه
۳۱ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۰۸:۴۸ #100354zghasemiمشارکت کنندهاین روش هم میتونه موثر باشه ..البته من شنیدم افزودن زیره هم در حین افزودن غذا میتونه موثر واقع شه
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.