پژوهش های محققان علوم تغذیه نشان داد که مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین B12 یعنی گوشت، ماهی و شیر می تواند از تحلیل قدرت حافظه در دوران سالمندی پیشگیری کند.
محققان در این بررسی ها اعلام کردند سالمندانی که سطح ویتامین B12 بدن آنها از میزان طبیعی پایین تر باشد، 6 برابر نسبت به سایر افراد هم سن خود در معرض خطر زوال عقل و فقدان حافظه قرار دارند.
در این مطالعه که شرح و نتایج آن در نشریه نورولوژی امریکا به چاپ رسیده است، 107 سالمند امریکایی در فاصله سنی 61 تا 87 سال در طول یک دوره 5 ساله مورد بررسی قرار گرفتند.
نتایج نشان داد که از هر 5 شرکت کننده 2 نفر با کمبود ویتامین به ویژه ویتامین B12 و اسید فولیک روبرو هستند و در افرادی که میزان ویتامین B12 بدن آنها پایین تر از حد طبیعی بود، اختلالات مغزی و فقدان حافظه بیشتر از سایرین مشاهده شد.
ویتامین B12 یک ویتامین محلول در آب است و تنها در منابع حیوانی از جمله جگر، گوشت، ماهی، لبنیات و تخم مرغ یافت می شود. منابع گیاهی فاقد این ویتامین می باشند.