اسیدهای چرب ضروری که گاهی به نام ویتامین «F» خوانده میشوند از دو نوع اسیدچرب، لینئولیگ اسید (LA) و آلفا لینئولیک اسید (LNA) تشکیل شدهاند. دو دستهبندی مقدماتی از EFAها (یا همان اسیدهای چرب ضروری) امگا3 و امگا6 است که حاوی لینئولیک اسید و گاما لینئولیک اسید است.
بدن انسان قدرت ساخت اسیدهای چرب ضروری را ندارد در حالی که ویتامین «F» برای رشد طبیعی بدن، تعادل رفتاری، سلامت غشای سلولی، تعادل هورمونی و عملکرد مناسب سیستم ایمنی ضروری است. علاوه بر این، این ویتامین برای ترکیب بافت چربیها ضروری بوده و در تنظیم سطح کلسترول نقش مهمی برعهده دارد. این ویتامین همچنین باعث جوانی پوست شده و موها را سلامت و درخشان میکند. در تولید هورمون آدرنال نقش مهمی داشته و رشد باکتریهای مفید روده را تحریک میکند.
گفته میشود اسیدهای چرب در تخفیف درد آرتریت مؤثر است. علاوه بر اینکه در انتقال تکانههای عصبی نیز مؤثر بوده و کمبود آن باعث ناتوانی در یادگیری و مشکلاتی در بازآوری اطلاعات میشود.
اسیدهای چرب در روغن دانه انگور، روغن تخمکتان، روغن غلات، مغزها و دانهها مانند دانه سویا، گردو، کنجد و دانه آفتابگردان وجود دارد.
علاوه بر این آووکادو، گوشت و ماهیهایی مانند سالمون، خال مخالی و تن نیز حاوی ویتامین «F» هستند.
اسید چرب ضروری امگا 6 در مغزهای خام، دانهها، بنشنها، روغن دانه انگور و روغن تخم کتان وجود دارد. اسید چرب ضروری امگا3 نیز در ماهی، روغن کانولا و روغن گردو یافت میشود.