ويتامين ۱۲B (سيانوكوبال آمين)

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #67109
    saemi
    مشارکت کننده

    اين ويتامين در توليد سلولهاي قرمز خون نقش دارد و در ساخت و نگهداري پوشش اعصاب مؤثر است. علائم كمبود: كم خوني حاد منجر به مرگ، فلج اعصاب و عضلات . براي اينكه ويتامين 12 B به طور كامل جذب شود بدن بايد عامل انترنسيك Intrinsic factor را كه يك نوع پروتئين توليد شده در جدار معده مي‌باشد، آزاد كند. با بالا رفتن سن، توليد عامل انترنسك كاهش يافته و در بعضي موارد كاملاً متوقف مي‌شود.
    موارد احتياط: مواد غذايي كه با حرارت زياد و يا در محيطي قليايي ( مثلاً به همراه جوش شيرين) پخته مي‌شوند، مقداري از ويتامين 12B خود را از دست مي‌دهند. پاستوريزه كردن شير نيز باعث از بين رفتن حدود 10 درصد از اين ويتامين پرارزش مي‌شود. علاوه بر اين چون گياهان فاقد ويتامين 12B هستند، گياه‌خواران بايد براي جبران آن مقداري پروتئين حيواني ( لبنيات يا تخم مرغ) در برنامه غذايي خود بگنجانند و يا از مكمل‌هاي غذايي حاوي ويتامين 12B استفاده كنند. دو عامل ديگري كه باعث كاهش جذب ويتامين 12B مي‌شوند عبارتند از: كم كاري غده تيروئيد و كمبود آهن و ويتامين6B . منابع تأمين : گوشت دام،‌ طيور و ماهي ، لبنيات و تخم مرغ.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.