وزن یا دور کمر؟

در حال نمایش 4 نوشته (از کل 4)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #74793
    e.amini
    مشارکت کننده

    بسیاری از افراد را دیده ایم که با داشتن وزن و توده ی بدنی طبیعی از تجمع زیاد چربی در بدن رنج میبرند.نمایه توده بدن حاصل از نسبت قد به وزن است. بنابراین این شاخص نمی تواند افتراقی بین توده چربی، توده عضلانی، یا پراکندگی و توزیع چربی قائل شود. در صورتی که این حقیقت امروزه امری مبرز است که چربی ناحیه شکمی ارتباط بسیار قوی تری با احتمال ابتلا به بیماری های مرتبط با چاقی(مثل دیابت، سندرم متابولیک، بیماری های قلبی عروقی، اغلب سرطان ها و …)دارد. بنابراین اندازه گیری محیط دور شکم به طور متناوب و منظم زیرکانه تر از اندازه گیری وزن است.به طور کلی حاصل تقسیم قد به دور شکم باید عددی بیش از 2 باشد.
    آنچه باید انجام دهید بسیار ساده است:
    متر نواری را بردارید و محیط دور کمر خود را به طوری که متر تقریبا از ناف عبو کند،اندازه بگیرید.
    در صورتی که شما زن هستید: اگر دو سر متر روی عددی بیش از 37 اینچ به هم رسید… و یا
    در صورتی که شما مرد هستید: اگر محیط دور شکم عددی بیش از 40 اینچ بود
    زمان را از دست ندهید و برای سلامتی تان کاری انجام دهید!

    #98867
    مریم
    مشارکت کننده

    خب شما که نگفتی چه کاری؟ من تا این اندازه که باید رژیم و ورزش متدوام داشته باشم تا شکممون خوش فرم بشه می دونم ولی اینکه چه ورزشی برای عضلات شکمی بهتره رو اطلاع ندارم ، درازنشست یا حلقه زدن؟ کدوم بهتره؟

    #98901
    e.amini
    مشارکت کننده

    هر کدام از این تمریناتی که گفتید به نوعی بر روی یکی از عضلات راست یا مورب شکمی کار می کنند. اما هدف من از آپلود این مطلب توصیه به فرم دهی عضلات شکمی یا لاغری موضعی از طریق ورزش نیست، بلکه هدف این است که افراد برای پیگیری موضوع سلامتی فقط به وزن خود بسنده نکنند. برای مثال خانمی با قد 170 ممکن است با وزن 58 کیلوگرم دارای شاخص توده بدنی 20 باشد و طبق تعاریف در گروه سالم و با وزن طبیعی تلقی شود. در حالی که این اعداد نشان دهنده توزیع چربی و نسبت عضله به چربی بدنی نیست و چنانچه این خانم عضلات کمتری داشته باشد و انباشت چربی در ناحیه شکمی داشته باشد مستعد ابتلا به بیماری های مزمن مرتبط با چاقی است(مثل بیماری قلبی عروقی، دیابت، سندرم متابولیک و…)
    از طرفی فردی با قد 170 و وزن 73 کیلوگرم و دارای شاخص توده بدنی بیش از 25 جزو افراد دارای اضافه وزن طبقه بندی می شود اما در صورتی که این فرد ورزشکار باشد و درصد زیادی از وزنش ناشی از عضلات باشد و انباشت شکمی چربی نداشته باشد از نظر متابولیکی سالم تلقی می شود و مستعد بیماری های فوق نیست.

    #98989
    مریم
    مشارکت کننده

    خانم امینی من منظورتونو فهمیدم ولی شما که کارشناس تغذیه هستید علاوه بر رژیم غذایی و پیاده روی چه ورزشی رو برای شکل دهی عضلات شکم و ماهیچه ای کردنش پیشنهاد می دید؟ درازنشست؟ حرکات مخصوص شکم؟ یا حلقه زدن کدوم بهتره؟

در حال نمایش 4 نوشته (از کل 4)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.