همه چیز در مورد نقرس

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #79050
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    «نقرس» از انواع شايع آرتريت مي‌باشد كه در اثر تجمع كريستال‌هاي اسيداوريك در مفاصل ايجاد مي‌شود و به صورت حملات حاد بسيار دردناك مفصلي خود را نشان مي‌دهد. گفته مي‌شود از هر هزار نفر، 4-3 نفر به نقرس مبتلا مي‌شوند و شيوع آن در مردان بالاي 30 سال، بيست برابر زنان است. البته بروز آن در زنان نيز بعد از دوران يائسگي افزايش مي‌يابد. خوشبختانه اين بيماري با اصلاح و تغيير رژيم غذايي و شيوه زندگي تا حد زيادي قابل كنترل مي‌باشد. در اين مقاله شما با اين بيماري و نكات مهم تغذيه‌اي مرتبط با آن آشنا مي‌شويد.
    اسيداوريك چيست؟
    اسيداوريك تركيب نهايي حاصل از تجزيه بازهاي پوريني است كه به طور عمده در غذاهاي گوشتي و امعاء و احشاء داخلي حيوانات وجود دارد. اين تركيب بايد توسط كليه‌ها از بدن دفع گردد تا غلظت آن در بدن افزايش نيابد.
    علت تجمع اسيداوريك و محل تجمع آن:
    چنانچه به علت مصرف زياد از حد غذاهاي گوشتي و به طور كلي منابع بازهاي پوريني و يا به هر دليل ديگري در بدن، اسيداوريك زيادي ساخته شود (10 درصد موارد)، يا كليه‌ها به دلايلي قادر به دفع اسيداوريك نباشند (90 درصد موارد) و يا توأما توليد اسيداوريك در بدن افزايش يابد و از دفع آن كاسته شود، غلظت اسيداوريك خون افزايش مي‌يابد و در نتيجه به صورت كريستال‌هاي سوزني در مفاصل تجمع مي‌يابد و باعث تحريك سيستم ايمني و التهاب و درد فوق‌العاده زياد، تورم و قرمزي مفصل مي‌گردد. درد، خود را در يك مفصل و در 90 درصد مواقع در شصت پا نشان مي‌دهد. البته مفاصل مچ پا، پاشنه، زانو، مچ دست، آرنج، تاندون‌ها و كليه‌ها از ديگر قسمت‌هايي هستند كه ممكن است آسيب ببينند.
    عوامل خطر ابتلا به نقرس:
    سابقه خانوادگي، چاقي، پرفشاري خون، ديابت، مصرف بيش از حد غذاهاي گوشتي، مصرف الكل، نارسايي كليوي، مصرف داروهاي مدر و استرس‌هاي ناشي از شكستگي يا جراحي.
    اگر به عوامل خطر دقت كنيد به خوبي درمي‌يابيد كه تغذيه نقش كاملا اساسي در كنترل نقرس دارد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.