-
نویسندهنوشتهها
-
۱۷ شهریور، ۱۳۹۲ در ۰۶:۳۳ #78888zahra jamshidiمشارکت کننده
چاقي معضلي در حال گسترش چه در كشورهاي صنعتي و چه غير صنعتي است
– روند افزايش شيوع، در كشورهاي جنوب به هيچ وجه آهسته تر از كشورهاي شمال نيست
– بر اساس برآوردهاي وزارت بهداشت 50 درصد زنان تهراني داراي اضافه وزن يا چاقي هستند
– چاقي عامل مهم تاثير گذار بر ديابت، CHD (بيماري كرونري قلب) و سرطان است
– در زنان چاق قدرت باروري كمتر است
– جنبههاي اجتماعي چاقي نياز به توجه خاص دارد
– بسياري از افراد چاق دچار مشكلات اجتماعي و افسردگي ميشوند
– براي پيشگيري از چاقي يك اقدام همه جانبه توسط وزارتخانهها و سازمانهاي مختلف ضرورت دارد
– بهبود شيوه زندگي و رفتار تغذيه اي، توليد و عرضه غذاهاي سالم از جمله اقدامات مهم و لازم توسط دولت است.
– برچسب گذاري صحيح مواد غذايي، به ويژه در مورد كالري و چربي غذاها اهميت دارد
– آموزش تغذيه صحيح در مقاطع مختلف تحصيلي در دراز مدت بسيار مفيد خواهد بود
تعريف چاقي
– تجمع بيش از حد چربي در بدن
– افراد چاق بيشتر از 20 درصد حد مطلوب وزن دارند
نمايه توده بدن
– استفاده از نمايه توده بدن(BMI) جهت تعيين چاقي يا لاغري در افراد ميباشد.
= BMIعلل چاقي
– عدم فعاليت
– عوامل اجتماعي مانند سطح سواد
– نقايص هورموني
عوارض چاقي
– حساسيت بافتها به عمل انسولين كاهش مييابد بنابراين خطر ديابت غير وابسته به انسولين، بيماريهاي قلبي، پرفشاري خون و حمله قلبي، ابتلا به برخي سرطانها، استئو آرتريت، سنگ كيسه صفرا و برخي اختلالات دستگاه توليد مثل و آپنه انسدادي در زمان خواب را افزايش مييابد.
– افراد چاق از لحاظ رواني، اجتماعي و اقتصادي آسيب پذيرند. بويژه سلامت رواني كودكان و نوجوانان تحت تاثير است.
لپتين
طي بررسيهاي متعدد مشخص شده است كه با افزايش مواد غذايي دريافتي، افزايش وزن و به دنبال آن افزايش تودهي چربي، سنتز و ترشح لپتين افزايش مييابد و در صورت ادامه اين افزايش، مقاومت لپتين ايجاد ميشود و گيرندههاي لپتين در هيپوتالاموس به آن پاسخ نميدهد. مهمترين نتيجه اين عمل اختلال در سيستم تنظيم اشتها ميباشد كه برخلاف وجود لپتين و افزايش آن، تحريك نميشود و اشتها كاهش نمي يابد. پس دريافت غذا ادامه يافته و افزايش وزن نيز ادامه مييابد. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.