هر افزایش وزنی چاقی و هر کاهش وزنی لاغری نیست

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #75279
    r.ahmadi
    مشارکت کننده

    افزایش آب یا عضله در بدن باعث ” اضافه وزن ” می شود ، ولی این با ” چاقی ” که تجمع چربی در بدن است ، کاملاً متفاوت می‌باشد. افرادی که با خوردن آب و برآمدگی شکم تصور می‌کنند که چاق شده‌اند ، اشتباه می‌کنند. در این افراد به علت ورود حجم زیاد آب ، حجم معده زیاد می‌شود و به عضلات شکم فشار می‌آورد و چون معمولاً عضلات شکم ضعیف می‌باشند ، شکم به سمت جلو بر آمده می شود.

    این حالت حتی با نفخ معده که ناشی از تجمع گاز می‌باشد نیز اتفاق می‌افتد.
    پس همیشه بخاطر داشته باشیم که چاقی برابر است با تجمع چربی ناشی از کالری اضافه در بدن و نیز این را بدانیم که حدود 7700 کالری اضافه بر نیاز بدن معادل یک کیلوگیرم چربی در بدن خواهد شد.

    بنابراین اگر در عرض یک روز احساس کردید که وزن شما مثلاً یک کیلوگرم اضافه شده است ، وحشت نکنید و نا امید نشوید ، زیرا تجمع چربی به این سرعت انجام پذیر نخواهد بود‌. تجمع آب در بدن در دوران قاعدگی خانمها ( از چند روز قبل تا چند روز بعد ) ، در افراد با تیروئید کم کار ، در اثر برخی داروها و هورمونها ، در اثر استرس زیاد ، مصرف نمك زیاد ، در اثر فعالیت روزانه ( صبح‌ها آب بین بافتی بدن کمتر و بعداز ظهرها بیشتر می‌شود ) اتفاق می‌افتد‌. پس حتی در یک شبانه روز هم اختلاف زیادی در وزن بدن به علت تجمع مایعات بین بافتی اتفاق می‌افتد و به همین دلیل است که از ترازو نباید بیش از حد استفاده نمود.

    در ورزشكاران هم اضافه وزن ناشی از تجمع عضلات ، چاقی محسوب نمی شود .
    همین نكات را باید در مورد تفاوت ” كاهش وزن ” و “لاغری ” نیز بدانیم‌. اگر وزن در اثر كاهش مایعات بدن ، پوكی استخوان و سایر موارد به غیر از چربی ایجاد شود ( اتفاقی كه در سونا یا تشك‌های لاغری می‌افتد ) ، كم شود این به معنی لاغری نمی باشد‌. و از سوی دیگر 7700 كالری باید توسط كاهش مواد غذایی در یافتی و تحرك از بدن خارج شود ، تا یك كیلو گرم لاغری را تجربه كنیم ، پس اگر در یك روز یك تا دو كیلو گرم وزن شما كم شد ، خوشحال نشوید و اعتماد به نفس كاذب شما را مغرور نكند‌.

    پس هر اضافه وزنی معادل چاقی و هر كاهش وزنی معادل لاغری نمی باشد .
    * در كم كاری غده تیرویید مقداری از اضافه وزن مربوط به تجمع مایعات در فضای بین بافتی می باشد و بنا بر این چاقی محسوب نمی شود .

    #99069
    madjd
    مدیرکل

    افزایش میزان چربی بدن به صورت موضعی یا عمومی را چاقی می گویند . چاقی شکلی از سوء تغذیه ناشی از پرخوری است که نه تنها نشانه سلامتی نیست بلکه نشان دهنده تغذیه نامناسب می باشد.

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.