نیاز تغذیه‌ای بدن در فصل سرما

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #87146
    s.shahemi
    مشارکت کننده

    با توجه به شروع زمستان و روزهای کوتاه و شب‌های سرد و طولانی آن، باید موادغذایی را مصرف کنید که انرژی بدن را حفظ و از بیماری جلوگیری کنند.

    به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،‌ مجله آنلاین «وال‌استریت چیت‌شیت» در مقاله جدیدی دراین‌باره منتشر کرد: آنچه بدن ما در فصل زمستان بیش از همه نیاز دارد مواد غذایی حاوی آهن، ویتامین D، کربوهیدرات، روی یا همان زینک و ویتامین C است. در ذیل دلیل نیاز بدن به این موادغذایی، املاح و ویتامین‌ها در فصل سرما عنوان شده است:

    – آهن

    چرا بدن شما نیازمند آهن است؟ کمبود آهن و یا کم خونی اغلب موجب ضعف سیستم ایمنی می‌شود که این موضوع احتمال عفونت در سراسر بدن را افزایش می‌دهد. کمبود آهن همچنین موجب خستگی ( به دلیل کمبود سلول‌های قرمز خون)، گیجی و سردرد می‌شود و اغلب افراد مبتلا به آنمی تحرک کمی داشته و بیشتر از دیگران در معرض بیماری هستند. وزارت بهداشت ایالات متحده آمریکا پیشنهاد کرده است که به منظور تامین آهن خون از موادغذایی مثل گوشت گاو، عدس، اسفناج، لوبیای سفید و حتی شکلات تلخ استفاده شود.

    – ویتامین D

    ویتامین D سیستم ایمنی بدن را در فصل سرما در حالت طبیعی و ایمن قرار می‌دهد. یک مطالعه انجام شده در دانشکده پزشکی دانشگاه کلورادو نشان می‌دهد 77 درصد از آمریکایی‌ها گرفتار کمبود ویتامین D هستند و از این میان 24 تا 36 درصد از آنها به احتمال بیشتری در فصل زمستان دچار سرماخوردگی می‌شوند. این تحقیق همچنین نشان می‌دهد کمبود ویتامین D کارآیی سلول‌های ایمنی بدن را نیز کاهش می‌دهد. اما چگونه ویتامین D جذب کنیم؟ ویتامین D به طور طبیعی از طریق اشعه خورشید دریافت می‌شود و در فصل زمستان به دلیل کاهش این منبع انرژی، باید گزینه‌های دیگری را پیدا کرد. این ویتامین در ماهی‌های چرب،‌ زرده تخم مرغ،‌ حبوبات، شیر و ماست وجود دارد.

    – کربوهیدرات‌های پیچیده

    چرا بدن شما به کربوهیدرات نیاز دارد؟ با کوتاه شدن روزها در فصل زمستان، افراد زمان کمتری را در معرض اشعه خورشید هستند که این موضوع نه تنها سطح ویتامین D بدن را کاهش می‌دهد بلکه تاثیر مستقیمی بر میزان ترشح هورمون سرتونین در مغز دارد. کاهش ترشح این هورمون موجب افسردگی و مشکلات دیگر می‌شود. مصرف مواد غذایی حاوی کربوهیدرات سطح ترشح سرتونین در مغز را افزایش می‌دهد. کربوهیدرات‌های ساده مثل نان سفید موجب افزایش سریع قندخون می‌شوند و به همین دلیل مصرف کربوهیدرات‌های پیچیده که سالم‌تر هستند و در موادغذایی مثل غلات کامل، سیب زمینی شیرین و کدو تنبل وجود دارند توصیه می‌شود که ترشح سرتونین را افزایش می‌دهد.

    – روی (زینک)

    بدن ما برای تقویت عملکرد سیستم ایمنی به روی نیاز دارد. این ماده همچنین برای رشد سلولها ضروری است. مصرف این ماده ابتلا به سرماخوردگی در فصل سرد سال را کاهش می‌دهد. همچنین در هنگام سرماخوردگی اگر 24 ساعت پس از ظهور این علائم، مواد حاوی روی مصرف کنید دوره درمانتان کوتاهتر و شدت بیماریتان خفیف تر خواهد شد. روی اغلب در خوراکی‌های حاوی پروتئین بالا مانند گوشت گاو، گوشت بره، آجیل، حبوبات و بنشن وجود دارد.

    – ویتامین C

    جذب ویتامین C از بدن در مقابل بیماری‌های قلبی تا بیماریهای پوستی حفاظت می‌کند و به دلیل افزایش کارآیی سیستم ایمنی، جذب آن در فصل زمستان ضروری است. اما به تنهایی برای درمان سرماخوردگی کافی نیست. این ویتامین همچنین به جذب آهن در بدن کمک می‌کند. ویتامین C در بسیاری از میوه‌ها از جمله کیوی، انبه، آناناس و سبزیجاتی مثل اسفناج، کلم بروکلی و نارنج وجود دارد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.