-
نویسندهنوشتهها
-
۸ شهریور، ۱۳۹۱ در ۰۴:۵۲ #73834Zohre Azimiمشارکت کننده
برخی برای نشان دادن میزان توجه خود به سلامت افراد خانواده و میهمان، شیشه روغن زیتون را همواره در سر میز غذا نگه داشته و یا فروشندگانی هستند که این شیشهها را در پشت ویترین یا در قفسهها در معرض نور قرار میدهند، بدون آنکه توجه داشته باشند، همه خواص بهداشتی این روغن مفید را از آن میگیرند. بر اساس تحقیقات دانشمندان ایتالیایی، نور موجب از بین رفتن بسیاری از آنتی اکسیدانهای موجود در روغن زیتون میشود. این محققان دریافتهاند که در روغن زیتونهایی که در ظروف شیشهای روشن نگهداری میشود پس از 12 ماه، بتاکاروتن تا 40درصد، ویتامین E تا 100درصد وکلروفیل تا 30درصد تخریب میشود. لازم به ذکراست که هر سه این مواد در زمره ترکیبات شفابخش روغن زیتون محسوب میشود. معنای این امر آن است که تولیدکنندگان روغن زیتون باید دقت بیشتری در انتخاب نوع ظروفی که برای انتقال این روغن به بازار درنظر میگیرند، به خرج دهند. استفاده از ظروف شیشهای رنگی تا اندازهای میتواند مانع از تاثیر نور شود. اما بهترین نوع ظروف برای نقل و انتقال، ظروف فلزی دردار و بدون میل ترکیبی است تا تاثیر نور در آن به حداقل برسد اما حفاظت از روغن زیتون تنها به تولیدکنندگان و فروشندگان محدود نمیشود. شاید مهمترین مرحله در نگهداری این نوع روغن، پس از خرید آن است.
تمام افراد اعم از خانمها و آقایانی که برای افزایش سلامت خود و اعضای خانوادهشان حاضرند هزینه گزاف روغن زیتون را پرداخت کنند، باید بدانند که در صورت عدم نگهداری درست این نوع روغن به راحتی پول و سلامت خود را به مخاطره خواهند انداخت. برای اینکه روغن زیتونی که میخرید به مدت طولانیتری خواص ارزشمند خود را حفظ کند، بهتر است در ابتدا به تاریخ مصرف آن دقت کرده و از خرید روغنی که از تولید آن مدت زمان زیادی گذشته است، خودداری کنید. در مرحله بعد لازم است که روغن خریداری شده را در یک ظرف کاملا دربسته در جای تاریک و خنک و ترجیحا یخچال نگهداری کنید. هرگز شیشه روغن را در کنار اجاق گاز خود که گرمترین جای آشپزخانه است، قرار ندهید. گرما باعث افت کیفی شدید در روغن زیتون میشود.
اگر قرار است به مدت طولانی از روغن زیتون خود استفاده نکنید، میتوانید آن را در یک ظرف نشکن در فریزر بگذارید. هر چند قرار دادن روغن زیتون در یخچال و فریزر باعث کدر شدن آن میشود اما این به معنی افت کیفیت روغن نیست. اگر این روغن کدر را مدتی در دمای محیط قرار دهید، شفافیت سابق خود را به دست میآورد. با رعایت این اصول میتوانید در حدود دو تا سه سال روغن خود را به خوبی حفظ کنید -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.