-
نویسندهنوشتهها
-
۲۰ اردیبهشت، ۱۳۹۳ در ۰۷:۳۴ #82966s.shahemiمشارکت کننده
درواقع هرچه موادغذايي طبيعيتر مصرف شوند، نمايه گلايسميشان كمتر است و هر چقدر عمليات فراوري در آنها بيشتر انجام شود، نمايه گلايسميشان افزايش پيدا ميكند. نحوه پخت ماكاروني نيز در افزايش نمايه گلايسمي آن نقش موثري دارد به اين ترتيب كه با دم كردن ماكاروني يا حتي برنج، نمايه گلايسمي موادغذايي به ميزان قابلملاحظهاي افزايش پيدا ميكند زيرا با اين عمليات ضريب هضم غذا بيشتر ميشود و بهآساني قندخون را افزايش ميدهد. البته ماكاروني جوشيده، نمايه گلايسمي پاييني دارد اما با دمكردن ماكاروني و خوردن آن، قندخون 2 برابر بيش از مصرف ماکاروني آبکششده بالا ميرود. از نظر تغذيهاي مصرف غذاهاي داراي نمايه گلايسمي بالا به دليل بالابردن قندخون در مدت زماني کوتاه، مناسب نيست و امکان ابتلا و تشديد بيماريهايي مانند فشارخون، بيماريهاي قلبي، ديابت و حتي چاقي را افزايش ميدهد، بنابراين بهتر است براي پيشگيري از ابتلا به بيماريهاي يادشده از غذاهاي با نمايه گلايسمي پايين در برنامه غذايي استفاده كنيد. به همين دليل است كه به افراد سالم توصيه ميشود تا جايي كه ميتوانند موادغذايي با نمايهگلايسمي بالا استفاده نكنند و به جاي آن موادغذايي با نمايهگلايسمي متوسط را جايگزين كنند. البته مصرف موادغذايي با نمايه گلايسمي بالا در ورزشكاران حرفه اي كه پس از تمرين مجبور هستند، ذخاير گليكوژنشان را تامين كنند اشكالي ندارد. اگر فرزندتان هم اضافه وزن دارد، بهتر است در حد تعادل اين دسته از موادغذايي را در برنامه غذايياش بگنجانيد. مصرف ماكاروني دمكشيده به سالمنداني كه در معرض ابتلا به مشكلات متابوليسمي هستند نيز توصيه نميشود زيرا وقتي موادغذايي حاوي كربوهيدرات مانند برنج، ماكاروني و نان بهمدت طولاني طبخ ميشوند، سرعت آزادشدن قند (گلوکز) از تركيبهاي نشاستهايشان افزايش مييابد و بهاصطلاح نمايه گلايسميشان بالا ميرود؛ تركيب نشاستهاي در بدن به سرعت به قند ساده تبديل ميشود و درنتيجه پاسخ انسولين بدن هم افزايش مييابد و در نهايت باعث بروز مشكلات متابوليكي خواهد شد.
مصرف چنين غذاهايي به بيماران ديابتي نيز به هيچوجه توصيه نميشود چون مصرفشان بهشدت قندخون را افزايش ميدهد و آنها نميتوانند در زمان مشخص آن را به حد ثابت نگهدارند. در بيماران قلبي نيز افزايش قندخون باعث توليد كلسترول ميشود كه عامل مهمي در وخيمتر كردن حال اين بيماران است. به همين دليل بيماران ديابتي و قلبي-عروقي بهتر است در كمترين مقدار ممكن موادغذايي با نمايه گلايسمي بالا را مصرف كنند. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.