بر خلاف تصور برخیها آشپزی کردن نه بیگاری است و نه سخت. به خصوص زمانی که به دلیل ابتلا به برخی از بیماریها مانند دیابت مجبور باشید دست به عصا راه بروید. حتی اگر دیابتی هم باشید و یا یکی از اعضای خانوادهتان به این بیماری مبتلا باشد با علاقه و اشتیاق آشپزی کنید و از غذایتان لذت ببرید.
ابتلا به دیابت عادتهای غذایی فرد را زیر و رو کرده و تغییراتی را در شیوهی آشپزی تحمیل میکند. در نتیجه تهیهی یک غذای مناسب برای یک فرد دیابتی وقت بیشتری میگیرد. البته نباید این مسئله باعث ناراحتی و دلخوریتان شود. زمانی که خودتان آشپزی میکنید انتخاب مواد غذایی با خودتان است و در نتیجه کنترل زیادی روی آنها دارید. در حالت کلی مهمترین مسئله برای یک فرد دیابتی این است که میزان قند خون خود را ثابت نگه دارد و به اندازهی کافی مواد مغذی دریافت کند. یعنی باید طوری برنامهی غذاییتان را تنظیم کنید که میزان قند، نمک و چربیهای دریافتیتان کم باشد و در عوض ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها و فیبرهای بیشتری جذب کنید. برای همین لازم است که سبزیجات و دانه های کامل (سبوس دار) جای ثابتی در بشقابهایتان داشته باشد.