-
نویسندهنوشتهها
-
۱۱ مهر، ۱۳۹۲ در ۰۵:۲۸ #79559neda.mousaviمشارکت کننده
سوپ های آماده در کارخانه جات در اثر حرارت 35-30 درجه و در اثر دستگاههای خشک کننده تولید می شوند در نتیجه محتوای ویتامین B و C موجود در آنها بسیار کم است. از طرف دیگر مونو سدیم گلوتامات معروفترین تشدیدکننده طعم و مزه غذاهای فرآوری شده از جمله سوپهای آماده پودری است و طبق یافتههای علمی پژوهشگران ژاپنی، مصرف بیش از حد و مستمر محصولات حاوی این افزودنی، در برخی افراد موجب حساسیت شده و میتواند به شبکیه چشم آسیب بزند و موجب بروز سردرد، تنگی نفس، تهوع و احساس سوزش در عضلات شود و احتمال تشدید آسم، حملات میگرن و اختلال در ریتم ضربان قلب را افزایش دهد.
فرد بیمار باید از طریق سوپ سهم عمده مواد مغذی و کالری را دریافت کند و اگر سوپ در منزل تهیه شود کارایی بهتری برای بیماران سرماخورده خواهد داشت. بسیاری از تولیدکنندگان سوپهای آماده برای طعم و قوام این محصولات از افزودنیها استفاده میکنند در صورتی که در مصرف این محصولات زیادهروی نشود مشکلی ایجاد نمیکند.
سوپهای آماده به درجاتی دارای ارزش غذایی هستند و دست کم مقدار پروتئین و سبزیجات و فیبر و عناصر موجود در آن قابل استفاده است. سوپهای آماده به دلیل این که معمولاً به شکل پودر تهیه میشوند نیازی به نگهدارنده ندارند. بسیاری از تولیدکنندگان سوپهای آماده برای طعم و قوام این محصولات از افزودنیها استفاده میکنند و در واقع محصولات خود را مشتری پسند میکنند اما باید گفت که افزودنیها ضرورتاً بد نیستند و در صورتی که به مقدار مجاز از آن در تهیه محصول استفاده کرده باشند عوارضی برای بدن نخواهند داشت. مونوسدیم گلوتامات یکی از افزودنیهای خطرناک و سرطانزا می باشد که در هنگام خرید انواع محصولات غذایی، با خواندن برچسب آنها، می توان از بود یا نبود این افزودنی در محصول اطمینان حاصل کرد.
سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.