نکات تغذیه ای در کودکان بیش فعال

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #78956
    neda.mousavi
    مشارکت کننده

    تغذیه نقش مهمی در بروز یا شدت علائم اختلال ADHD دارد. در این جا نکات کلیدی و مواد غذایی مناسب برای کاهش علائم این اختلال را مطرح می‌کنیم:
    پروتئین و گلوسیدهای پیچیده
    احتمالاً لازم است که یک تغییر اساسی در تغذیه‌ی کودکتان ایجاد کنید. بهتر است مواد غذایی سرشار از گلوسیدهای پیچیده، فیبر و پروتئین را جایگزین مواد غذایی سرشار از آرد و قندهای تصفیه شده کنید. در این صورت موفق می‌شوید که گلیسمی یا همان قند خون او را کنترل کنید. همین امر هم باعث رفع برخی از علائم اختلال پرتحرکی و کم توجهی می‌شود. به خاطر این که قند خون منبع اصلی انرژی مغز است. زمانی که قند خون بیشتر از حد باشد می‌تواند عملکرد سلول‌های مغزی را به هم بریزد.

    با مصرف مواد غذایی سرشار از گلوسیدهای تصفیه شده یعنی مواد غذایی سفید مانند برنج سفید، سیب زمینی و حتی نوشابه‌ها و آب‌میوه‌های شیرین که به سرعت به قند تبدیل می‌شوند چه اتفاقی می‌افتد؟ این مواد غذایی خیلی سریع جذب بدن می‌شوند و به همین علت قند خون بلافاصله بالا می‌رود. بدن بیچاره هم مجبور می‌شود میزان زیادی انسولین ترشح می‌کند تا میزان قند خون را کاهش دهد؛ و زمانی که میزان قند خون خیلی پایین بیاید مغز به نوعی شروع به ناسازگاری می‌کند، در نتیجه خستگی، حساسیت، تحریک پذیری و عدم تمرکز از این مسئله ناشی می‌شود. کودکی که دچار اختلال ADHD هست نیز همین علائم را نشان می‌دهد درست است؟

    در عوض مواد غذایی سرشار از فیبر و پروتئین سرعت هضم غذا را کندتر می‌کند و به این ترتیب تغییرات و نوسان قند خون را کاهش می‌دهد. در این صورت عملکرد مغز نیز بهتر می‌شود.

    خیلی مهم است که کودکتان یک صبحانه‌ی کامل بخورد. نتایج پژوهشی که در دانشگاه Tufts آمریکا انجام شد نشان می‌دهد کودکانی که برای صبحانه بلغور جو دوسر که سرشار از گلوسیدهای پیچیده و حتی پروتئین است مصرف می‌کنند، تمرکز بیشتری داشته و نتایج بهتری در تست هوش دریافت کرده‌اند.

    نکات کلیدی: نصف بشقاب کودکان را پر از سبزیجات رنگی بکنید، یک چهارم آن را به پروتئین‌های کم چرب مانند مرغ و یک چهارم دیگر را به دانه های کامل مانند جو، برنج قهوه‌ای و غیره اختصاص دهید. توجه داشته باشید که بلغور جودوسر و نان سبوس دار نیز جزو دانه‌های کامل محسوب می‌شوند.

    سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.