ایجاد نفخ از مشکلاتی است که با نوشیدن آب هنگام صرف غذا ایجاد میشود، اولین مرحله هضم غذا سایش با فشار زیاد از طریق عضلات صاف و چینهای سطح معده و پرزهای آن است که این فرآیند با مصرف آب و مایعات سرد به علت اتساع معده خنثی شده در نتیجه مواد غذایی هضم نشده وارد رودهها میشود و ایجاد نفخ شدید میکند.
اثر اسید هیدروکلریدریک معده بر غذاهای خورده شده باعث تجزیه مولکولهای بزرگ به مولکولهای کوچک قابل جذب برای سلولها میشود، این فرآیند با مصرف آب و مایعات سرد مابین غذا خوردن به علت خنثی سازی اسید، مهار میشود و در نتیجه مولکولهای بزرگ غیرقابل جذب وارد رودهها شده این مواد در روده بزرگ توسط باکتریها مصرف میشود و ایجاد نفخ شدید میکند.