دانشمندان با هشدار نسبت به مصرف زیاد نوشیدنیهای شیرین میگویند که نوشابههای شیرین خطر بروز فشار خون بالا را افزایش میدهند.
بررسیهای محققان انگلیسی و آمریکایی نشان میدهد به ازای هر قوطی نوشابه شکردار که در روز مصرف شده باشد، فشار خون بهطور منظم بالاتر میرود. دادههای مربوط به بیش از 2هزار و 500 نفر نشان میدهد که نوشیدن بیش از 355 میلی لیتر آب میوه شکردار یا نوشابه گازدار در روز میتواند توازن فشارخون را به هم بزند.
دانشمندان معتقدند که شکر زیاد در خون باعث به هم خوردن حالت عادی رگها و میزان نمک در بدن میشود. نوشیدنیهای رژیمی که با شیرین کنندههای مصنوعی شیرین شده باشند، چنین خطری را ندارند.
در این مطالعه در 4مورد از داوطلبان 40 تا 59 ساله از انگلیس و آمریکا خواسته شد تا آنچه را در 24 ساعت قبل نوشیده بودند، ثبت کنند. همچنین نمونه ادرار آنها گرفته و فشار خونشان اندازهگیری شد. به ازای مصرف هر یک قوطی اضافه نوشابه شکردار در روز، فشار بیشینه داوطلبان 6/1 میلی متر جیوه و فشار کمینه آنها 8 دهم میلیمتر جیوه بیشتر بود.
در مجموع بهنظر میرسید کسانی که مقدار زیادی نوشیدنیهای شیرین شده با شکر مصرف میکردند، رژیمهای غذایی بدتری داشتند و احتمال اضافه وزن آنها بیشتر بود. اما صرفنظر از این مسئله، ارتباط آن با فشار خون حتی پس از احتساب عواملی مثل وزن و قد، قابل توجه بود.