اگر هر بار کودک بعد از خوردن شیر، دچار نفخ و دلدرد شود، ممکن است آنزیم لاکتاز را در بدنش نداشته باشد. باید بدانید هر قندی دارای آنزیمی در بدن است، که آنزیم، آن را شکسته و به مصرف میرساند. قند موجود در شیر هم که “لاکتوز” نام دارد، توسط آنزیم لاکتاز در بدن شکسته می شود. گاهی اوقات آنزیم لاکتاز در بدن افراد وجود ندارد، یا مقدارش خیلی کم است، در نتیجه قند شیر شکسته نشده و تولید گاز و اسید میکند. اسید تولید شده، مقعد بچه را میسوزاند و تحریک میکند، گازش هم ایجاد نفخ و دلدرد میکند. در نتیجه والدین باید از شیرهای بدون لاکتور یا از آنزیمهای لاکتاز که در داروخانهها وجود دارند، استفاده کنند.
سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه