نكات مهم تغذيه‌اي براي مبتلايان به نقرس

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #79049
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    – چنانچه داراي اضافه وزن هستيد، هر چه سريع‌تر براي كاهش وزن خود اقدام كنيد. دقت كنيد كه كاهش وزن سريع و ناگهاني باعث تشديد حملات دردناك مي‌شود بنابراين توصيه مي‌شود كليه نكات مرتبط با كاهش وزن صحيح را به دقت رعايت نماييد و براي اين منظور با يك متخصص تغذيه مشورت نماييد.
    – از مصرف زياد غذاهاي گوشتي و پروتييني خودداري كنيد. نياز پروتييني هر فرد بالغ و سالم 8/0 گرم به ازاي هر كيلوگرم وزن بدن مي‌باشد.
    – به هنگام حملات دردناك شديد بايد كليه منابع غذايي پورين را حذف نماييد.
    عمده‌ترين منابع پورين عبارت‌اند از: امعاء و احشاء داخلي حيوانات (دل، جگر، قلوه، مغز و…)، گوشت گاو، ماهيچه و مخمرها. ماهي، ماكيان و حبوباتي مانند عدس، لوبيا، نخود و همچنين تخم‌مرغ و سبزيجاتي چون اسفناج، گل كلم، آسپارگوس (مارچوبه) و قارچ نيز از ديگر منابع پورين مي‌باشند. بعد از برطرف شدن درد و علائم حاد مي‌توانيد غذاهاي پروتييني را بتدريج مصرف نماييد اما به هيچ وجه نبايد در مصرف آن‌ها زياده‌روي كنيد چون اين امر باعث بازگشت حملات شديدتر خواهد شد.
    به هنگام حمله درد از نوشيدن قهوه كافئين‌دار، چاي، كولا و مصرف شكلات بپرهيزيد.
    – از مصرف قندهاي ساده و كليه تنقلات شيرين پرهيز كنيد.
    – از مصرف غذاهاي تهيه شده از آرد سفيد مانند كيك‌ها، نان باگت و نان تست خصوصا به هنگام حملات دردناك پرهيز كنيد.
    – از مصرف غذاهاي سرخ شده و روغن‌هاي گياهي جامد اجتناب كنيد، چون اين روغن‌ها باعث باقي ماندن اسيداوريك در بدن مي‌شوند.
    – در مصرف ميوه‌هاي شيرين و ميوه‌هاي خشك به هنگام حملات دردناك بسيار احتياط كنيد، چون قند ميوه (فروكتوز) باعث توليد اورات در بدن مي‌شود.
    – از ميوه‌هاي خام به خصوص ميوه‌هاي حاوي آنتوسيانيدين مانند گيلاس، آلبالو و زغال اخته استفاده نماييد. آنتوسيانيدين‌ها در كاهش التهاب موثرند.
    – از ميوه‌ها و سبزيجات سرشار از ويتامين C مانند مركبات، كيوي، توت‌فرنگي، تمشك، زغال اخته، انبه، هلو، كرفس، كدو، گوجه‌فرنگي، فلفل سبز استفاده نماييد. ويتامين C به دفع اسيداوريك از كليه كمك مي‌كند.
    – مصرف غلات و نان‌هاي سبوس‌دار توصيه مي‌گردد.
    – مصرف برخي مواد غذايي كه باعث قليايي شدن ادرار مي‌شوند مانند شير كم‌چرب، بادام و آلو توصيه مي‌شود. ادرار قليايي حلاليت اورات را افزايش مي‌دهد و از تجمع آن در مجاري ادراري و خطر تشكيل سنگ ادراري كاسته مي‌شود.

    #101299
    zghasemi
    مشارکت کننده

    خیلی مفید بود
    البته به یاد داشته باشید هیچ یک از مواد غذایی مطلقا ممنوع نمیباشند ولی باید در مصرف آنها خیلی احتیاط کرد

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.