می دانیم که مطلوب بودن سطوح فاکتورهای چربی خون، در پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی مهم است. با اکثر فاکتورهای چربی خون و مقادیر مطلوب آنها آشنا هستیم اما دو فاکتور از چربی خون که شاید کمتر به گوشمان خورده باشند نسبت کلسترول تام به HDL و نسبت LDL به HDLهستند. که مقادیر این دو فاکتور نیز می بایست در محدوده ی طبیعی حفظ گردند.
_نسبت مطلوب کلسترول تام به HDL : نسبت نرمال آن به طور میانگین حدود 5/4 است ولی بهترین نسبت کمتر از 4 (به ویژه در حدود 2 یا 3 است).
_نسبت های LDL به HDLبه شرح زیر است:
مطلوب: کمتر از 5/4
مرزی: 5/4- 7
خطرناک: 7-11: خطر متوسط برای بیماری قلبی – بیشتر از 11: خطر بالا برای بیماری قلبی