اولئين نخل يک روغن مايع حاصل از نخل است که براي آشپزي به کار ميرود و تاکنون تصور ميشد که داراي تاثيري نه خوب و نه بد بر سطح کلسترول خون است…
حالا يک مطالعه باز هم در دانمارک نشان ميدهد که اين روغن اثري مضر و مشابه پيه حيواني دارد. در اين مطالعه در دانشگاه کپنهاگ از 32 مرد جوان با وزن طبيعي خواسته شد تا قسمتي از چربي رژيم غذايي خود را به صورت تصادفي و دوسوکور با اولئين نخل، پيه حيواني يا روغن زيتون (هرکدام به مدت يک هفته) جايگزين کنند. مشخص شد که مصرف روغن زيتون باعث کاهش 5/4 درصدي کلسترول تام نسبت به دو رژيم ديگر ميشود ولي بين آن دو روغن ديگر تفاوت معنيداري وجود ندارد. بنابراين به نظر ميرسد که اسيد پالميتيک موجود در روغن نخل به اندازه پيه حيواني براي سلامت قلب مضر باشد.