نان و برنج ایرانی ها

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #78886
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    نان:
    ايران بعد از فرانسه دومين مصرف‌كننده نان در جهان است، هر ايراني سالانه حدود 150 كيلوگرم نان مصرف مي‌كند. تفاوت كشور ايران و فرانسه در اين است كه ضايعات نان در فرانسه (نان حجيم، نان باگت) صفر است اما در كشور ما سالانه حدود يك ميليون تن ضايعات نان داريم.
    هر چند، خوشبختانه توليد گندم در كشور ما به مرز 10 ميليون تن در سال و خودكفائي نزديك است اما فراموش نكنيم كه هنوز بيش از نيمي از يارانه‌هاي دولت جهت كمك به اقشار آسيب‌پذير يارانه نان مي‌باشد به اين معنا كه دولت براي هر كيلوگرم آرد حدود 250-200 تومان هزينه مي‌كند ولي به دست نانوا حدود 10 تومان عرضه مي‌شود.
    برنج
    در گذشته هفته‌اي يك يا چند وعده برنج فقط در مهماني‌ها و مجالس مصرف مي‌شد اما اكنون تقريبا هر روز چه در غذاي خانواده و چه در ادارات دولتي برنج مصرف مي‌شود. از نظر علم تغذيه در قاعده هرم غذايي كه مي‌بايست سهم انرژي بيشتري به بدن ما برساند، 11-6 سهم از گروه نان و غلات گنجانده شده و مصرف آنها بيشتر از ساير موارد هرم توصيه مي‌شود. اما اتفاقي كه اكنون در كشور ما در حال انجام شدن است اين است كه قاعده هرم بيش از حد معمول زياد شده و مثلا مصرف ماكاروني تا حدود 10 برابر شده است. بنابراين با راهكارهاي مناسب و فرهنگ‌سازي مي‌بايست جلوي افراط در مصرف اين گروه را گرفت. مثلا مي‌توان با اختصاص قسمتي از دو هزار ميليارد تومان سالانه يارانه گروه نان به گروه شير و لبنيات از ضرر عادات غذايي كاست.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.