ناآرامی شیرخواران

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #88685
    z.yari
    مشارکت کننده

    چرا نوزادان و شیرخواران برخی اوقات بی قراری می کنند و چهعاملی سبب این امر می شود و آنان را آشفته و بی تاب می کند.
    شایع ترین علت بی‌قراری دوران نوزادی و شیرخوارگی بخصوص در چهار ماه اول دوران شیرخوارگی کولیک شیر خوارگی یا وجود نفخ یا اتساع شکم شیرخوار است و این مشکل اغلب در ساعات مشخصی از شبانه روز باعث درد و بی‌قراری کودک و دفع دردناک در شیرخوار می شود.
    علت بروز حملات کولیک در شیرخواران ناتوانی روده در هضم کامل شیر دریافتی به علت وجود ناکافی باکتری‌های مفید در سطح روده کودک و روش‌های نادرست شیردهی نظیر شیردهی طولانی مدت از پستان یا استفاده از پستانک یا شیشه شیر و استفاده از شیرخشک جهت تغذیه شیرخوار است.
    اغلب با تصحیح روش‌های نادرست شیردهی، گرفتن آروغ کودک و رعایت دستورات غذایی توسط مادران مانند پرهیز از مصرف غذاهایی که باعث تشدید نفخ نوزاد می‌شود نظیر لبنیات ، حبوبات، غذاهای دارای ادویه فراوان، شکلات، کاکائو ، سبزیجات خام و سالاد می‌توان تا حد زیادی از شدت بی‌قراری نوزاد کاست.
    مواردی از بی‌قراری نوزادان وجود دارد که خارج از کولیک طبیعی دوران نوزادی می‌تواند سبب بروز مشکلاتی برای نوزادان شود، اغلب عدم تشخیص به موقع می تواند سبب آسیب های جدی در نوزادان در آینده شود. از این جهت لازم است تا والدین کودک در صورت مشاهده علائم غیر عادی در وی به پزشک متخصص مراجعه کنند تا موارد بیماری‌های آسیب رسان از موارد کولیک طبیعی دوران شیرخوارگی تشخیص داده شده و تحت درمان اختصاصی قرار گیرند.
    یکی از علل به نسبت شایع بی‌قراری نوزاد به ویژه در جوامع پیشرفته امروزی عدم تحمل قند شیر یا لاکتوز است که با علائمی چون بی‌قراری شدید و دائمی نوزاد، (بر خلاف کولیک نوزادی که اغلب در ساعات خاصی از شبانه روز و به طور معمول در بعد از غروب آفتاب تا نیمه‌های شب اتفاق می افتد) و دفع مدفوع شل و آبکی به دفعات زیاد همراه با بوی بسیار تند و زننده و نیز سوختن شدید نواحی اطراف مقعد شیرخوار که گاهی حتی باعث خونریزی در آن نواحی می شود بروز می‌کند و ممکن است در صورت عدم تشخیص به موقع سبب ترک تدریجی پستان مادر توسط شیر خوار شود یا به اصطلاح کودک با مادر قهر کند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.