پژوهشگران می گویند نتایج تحقیقاتی جدید نشان می دهد که مواد قندی هم مثل نمک فشارخون را افزایش می دهد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، به گفته پژوهشگران ، برخلاف نظر سابق که کارشناسان بر اساس آن نمک را تنها عامل افزایش فشارخون می دانستند ، نتیجه تحقیقی در آمریکا نشان می دهد، زیاده روی در خوردن شکر و شیرینی نیز فشارخون را افزایش می دهد.
در این مطالعه که یک تیم پزشکی در دانشگاه کلرادو انجام داده است، ثابت شد، زیاده روی در خوردن غذاهای حاوی مواد قندی چون ذرت، یا نوشیدن روزانه بیش از دو فنجان نوشابه های شیرین گازدار، تا سی درصد فشارخون را افزایش می دهد.
با توجه به اینکه در این تحقیق عوامل فیزیولوژیکی تاثیر مواد قندی در افزایش فشارخون مشخص نشده است، نتیجه به دست آمده با تردید برخی از پزشکان از جمله دکتر لاور متخصص بیماری های داخلی در تگزاس مواجه شده است.
در این تحقیق وضع چهار هزار و پانصد نفر از افرادی که هیچگاه مبتلا به فشارخون نبوده اند در مدت چهار سال بررسی شد.