متابولیسم یا سوخت و ساز بعد از مصرف پروتئینها بیشتر از کربوهیدراتها و چربیها است، به طوری که به ازای مصرف 1 گرم چربی، 9 کیلوکالری انرژی تولید میشود و چربیها تنها با اتلاف 4 درصد انرژی و با کارایی 96 درصد ذخیره میشوند، در حالی که این اتلاف انرژی در مورد تبدیل کربوهیدرات به چربی برای ذخیره شدن، 25 درصد است و کربوهیدرات غذایی با کارایی 75 درصد ذخیره میشود و به ازای هر گرم کربوهیدرات غذایی 4 کیلوکالری انرژی تولید میشود. این عامل به خصوصیت چاقکنندگی چربیها کمک میکند. لبنیات، حبوبات و تخممرغ از منابع غذایی غنی از پروتئینها هستند و سبب افزایش متابولیسم میشوند. سعی کنید مواد غذایی پروتئینی (گوشت قرمز، ماکیان، ماهی و تخممرغ) را تا حد امکان به صورت آبپز مصرف کنید.
پریسا دامغانیان- کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی