-
نویسندهنوشتهها
-
۱۳ آذر، ۱۳۹۰ در ۰۶:۲۶ #71707nikbakhtمشارکت کننده
مواد غذایی غیر مجاز در هنگام مصرف داروی وارفارین
_ زغال اخته: از مصرف زغال اخته یا آب زغال اخته اجتناب کنید چرا که می توانند بر عملکرد داروی وارفارین در بدن اثر نامطلوب گذارند.
_ گریپ فروت: مصرف مداوم آب گریپ فروت موجب تشدید اثر وارفارین و افزایش احتمال خونریزی می گردد.
_انبه : مصرف انبه و فرآورده های آن سبب تشدید اثر وارفارین و افزایش احتمال خونریزی می گردد.
_سویا: مصرف سویا و فراورده های لوبیای سویا و آب سویا؛ موجب تضعیف اثر ضد لخته ای وارفارین گشته و در نتیجه احتمال تشکیل لخته را افزایش می دهند.
_الکل: نوشیدن الکل به همراه این دارو توصیه نمی شود. (احیانا چنانچه برنامه ای برای نوشیدن الکل دارید، حتما باید با پزشک معالجتان مشورت کنید).
_روغن های گیاهی: برخی روغن های گاهی نظیر روغن: پنبه دانه، سویا، آفتابگردان و کانولا از منابع غنی ویتامین k هستند، لذا از یک رژیم غذایی کم چرب پیروی کنید و از افزودن روغن مخصوص سالاد و یا دیگر روغن های گیاهی حاوی ویتامینk ، به سالاد و خوراکی های خود اجتناب نمایید.
_جگر: جگر حیوانات و ماکیان حاوی مقادیر بسیار بالایی از ویتامین k است. مقدار ویتامین k در 100 گرم جگر معادل است با مقدار آن در یک فنجان سبزیجات سبز برگ. لذا در صورتی که برای مثال 100 گرم جگر در روز مصرف نمودید باید برای جبران آن از مصرف سایر منابع ویتامین k مانند سبزیجات اجتناب کنید.
_روغن اولسترا (olestra): اولسترا یک روغن مصنوعی (سنتتیک) است و نوعی جایگزین چربی به حساب می آید. در تهیه برخی از غذاهای آماده از این روغن استفاده می شود؛ نکته اینجاست که اغلب غذاهای حاوی این روغن، با ویتامین های محلول در چربی از جمله ویتامین k غنی سازی شده اند. لذا این غذاها را باید به عنوان منبعی از ویتامین k در نظر بگیرید. سعی کنید از مصرف این غذاها اجتناب کنید و احیانا در صورت مصرف، مقدار ویتامین k دریافتی تان از غذاهای دیگر را کاهش دهید.
_فرآورده های پروبیوتیک: فراورده های پرو بیوتیک از جمله ماست پروبیوتیک یا پروماست، باعث افزایش تولید ویتامین K در بدن می گردد و لذا نیاز به مصرف وارفارین را افزایش می دهد.
و نیز چند گیاه و ادویه مشکل ساز در هنگام مصرف وارفارین عبارتند از:
استفاده از محصولات و مکملهای گیاهی، ممکن است موجب ایجاد مشکلاتی در رابطه با مصرف وارفارین گردد. چند گیاه مرسوم که می تواند بر اثربخشی وارفارین در بدن اثر گذارند عبارتند از: زنجفیل، سیر، گزنه، چای سبز، خیار، گیاه دارویی جینگو بیلوبا (Ginkgo Biloba) و غیره.
توصیه می شود در هنگام مصرف وارفارین، از مصرف گیاهان و ادویه های گیاهی به شرح زیر اجتناب کنید:
-زنجفیل: این چاشنی گیاهی از تشکیل لخته خون جلوگیری می نماید.
-سیر: سیر از تشکیل لخته خون پیشگیری می نماید و حتما شنیده اید که می گویند سیر باعث افزایش رقت خون می گردد، بیمارانی که وارفارین مصرف می کنند نباید بیش از 1 حبه سیر در طی روز مصرف کنند چون احتمال خونریزی را افزایش می دهد.
– چای سبز: چای سبز می تواند موجب خنثی شدن اثر وارفارین گردد، لذا افرادی که به موزات مصرف وارفارین، چای سبز می نوشند؛ می بایست مداوما خون خود را چک کنندو تحت نظر پزشک باشند تا مطمئن باشند که اثر دارو کم نشود.
– پوست خیار: پوست خیار حاوی ویتامین K می باشد، تا حد امکان خیار را بدون پوست مصرف کنید.
_گزنه: برگهای گیاه گزنه حاوی ویتامین K می باشد و می تواند اثر وارفارین را تضعیف کند.
-زردچوبه و پیاز: زردچوبه و پیاز دارای اثرات ضد لخته ای هستند و مصرف بی رویه آنها احتمال خونریزی را افزایش می دهد، (البته نگران نشوید مصرف یک عدد پیاز با سایز کوچک در طی روز در غذا بلا مانع است. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.