-
نویسندهنوشتهها
-
۲۱ اردیبهشت، ۱۳۹۳ در ۰۸:۴۴ #83014
z.yari
مشارکت کنندهانتخاب غذاهای کاهنده ی التهاب باعث بهبود حس ما و کمک به کاهش خطرات بیماری های مزمن می کند.
چربی ها و روغن ها: نوع چربی انتخابی در التهاب بسیار مهم است. اسیدهای چرب امگا 3 از ضد التهاب های بسیار قوی هستند که در ماهی های چرب آب های سرد، گردو، دانه ی بذر کتان، روغن کلزا (کانولا) و دانه های تخم کدو تنبل وجود دارد و افزودن امگا 3 به غذاها و مکمل ها منجر به کاهش التهاب می شود ولی قبل از شروع مقادیر درمانی آن حتما با پزشک یا کارشناس تغذیه مشورت کنید.
پروتئین: برای ساخت و ترمیم بدن بسیار ضروری است. منابع خوب آن قسمت های کم چرب گوشت ماکیان، ماهی و غذاهای دریایی، آجیل، حبوبات و دانه ها می باشد. قسمت های پُرچرب گوشت قرمز در تشدید التهاب نقش دارند. همیشه در هنگام خوردن گوشت قرمز، قسمت های کم چرب و کباب شده یا پخته شده را انتخاب کنیم.
کربوهیدرات و فیبر: بیشتر کربوهیدرات دریافتی ما از غلات، سبزیجات و میوه ها است. بهتر است غلاتی که می خوریم غلات کامل باشد که بهترین منبع تامین فیبر است، چرا که برنامه غذایی پُر فیبر التهاب را کاهش می دهد. سبزیجات و میوه های تازه را انتخاب کنیم. روزانه ما روی هم به پنج وعده سبزی و میوه احتیاج داریم. انواع رنگدانه های موجود در میوه ها، مواد فیتوکمیکال با خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی هستند؛ مانند “کورستین” که در سیب و پیاز با پوست قرمز یافت می شود.
نوشیدنی های سالم: بدن ما به آب موجود در غذا و نوشیدنی هایی که روزانه می خوریم نیازمند است. 20 درصد از آب مورد نیاز روزانه ی ما از راه متابولیسم غذایی که می خوریم، به دست می آید. ساده ترین و بهترین راه تامین آب، نوشیدن آب تازه و سالم است. منابع دیگر، آبمیوه ها، چای های گیاهی، آب سبزیجات و شیر کم چرب است.
و اما این چند نکته را فراموش نکنید:
* خوردن 3 عدد تخم مرغ آب پز در هفته همراه با سبزیجات تازه، گردو در وعده ی صبحانه یا شام
* خوردن شیرسویا در میان وعده ها
* خوردن میوه، سبزیجات، آجیل خام در طی روز به جای آبنبات، شیرینی و کیک ها
* خوردن ماهی بیشتر و گوشت قرمز کمتر
* دوری از غذاهای سرخ شده و جایگزین کردن روش کبابی و بخارپز
* انتخاب سبزیجات زرد، سبز، نارنجی و قرمز در سبد خرید خانواده
* نوشیدن آب، آبمیوه صد در صد طبیعی، آب سبزیجات و انواع چای های گیاهی
____________________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس ارشد تغذیه. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.