مقابله با عفونت تنفسی با غذاها

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #72786
    farzaneh negahban
    مشارکت کننده

    اگر حس مي‌کنيد سرماخورده‌ايد و به خصوص گلويتان مي‌سوزد، خوردن سبزي‌ها و ميوه‌هايي که از نظر ويتامين C غني هستند را شروع کنید. يادتان باشد كه گل کلم، کاهو، فلفل دلمه‌اي سبز يا قرمز، اسفناج، لوبيا سبز و انواع مرکبات از منابع مهم اين ويتامين محسوب مي‌شوند. البته برخی افراد فکر مي‌کنند ويتامين c در برابر سرماخوردگي و آنفلوآنزا معجزه مي‌کند که تصور درستي نيست ولي اگر اين ويتامين به مقدار کافي مصرف شود، مي‌تواند تا حدي از علايم سرماخوردگي بکاهد. ضمن اينکه ويتامين c خواص آنتي‌هيستاميني هم دارد. بعد از ويتامين c گروه غذايي ديگري که در تقويت سيستم ايمني بدن بسيار موثر است، مواد داراي آنتي‌اکسيدان هستند که باز هم سبزي‌ها و ميوه‌ها مثل گوجه‌فرنگي، لوبيا قرمز، مغزگردو، کلم بروکلي، هويج و سيب قرمز در صدر اين گروه قرار مي‌گيرند.
    اگر سرفه و سرماخوردگي در شما مزمن شده است، ممکن است دچار کمبودهاي تغذيه‌اي باشيد که از آنها بي‌خبريد. به اين کمبودها که هنوز علايم باليني پيدا نکرده‌اند، مي‌گويند کمبود حاشيه‌اي. اگر بدن شما دچار کمبود حاشيه‌اي ويتامين A باشد، شما زياد سرما مي‌خوريد و عفونت سرماخوردگي در بدنتان شدت مي‌يابد و ديرتر هم خوب مي‌شويد. پس بايد موادغذايي را مصرف کنيد که ويتامين A دارند يا پيش‌ساز اين ويتامين هستند. اگر کسي ويتامينA بدنش تامين باشد کمتر دچار عفونت بالاخص عفونت‌هاي تنفسي مي‌شود. اين ويتامين در مواد غذايي مثل جگر، تخم مرغ و لبنيات به وفور وجود دارد و پيش سازش هم در سبزيجاتي مثل هويج و اسفناج يافت مي‌شود. بعد از ويتامين A، کمبود ويتامين D هم مي‌تواند باعث ضعف ايمني بدن در مقابل عفونت‌هاي تنفسي شود. ويتامين D در رژيم غذايي ما ايراني‌ها به‌اندازه کافي وجود ندارد و بهترين منبع براي ما، مواجهه مستقيم با نور آفتاب است، پس کساني که به خاطر شغل‌شان تمام روز در فضاهاي بسته هستند، ممکن است با کمبود اين ويتامين رو به رو شوند و بايد به پزشک يا متخصص تغذيه مراجعه کنند تا در صورت لزوم برايشان مکمل اين ويتامين تجويز شود.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.