-
نویسندهنوشتهها
-
۱۱ شهریور، ۱۳۹۳ در ۰۶:۴۷ #85445v.fatoorechiمشارکت کننده
با توجه به نقش بسیار مهم و مفید آب در حفظ سلامت انسان، لازم است حتما این نوشیدنی را در برنامه روزانه خود جای دهیم.
1- مصرف نكردن آب به میزان كافی
یكی از عادات نامناسبی كه متاسفانه این روزها در حد وسیعی در بین اقشار جامعه به چشم میخورد، كمبود یا حتی عدم مصرف آب است. برخی از افراد سایر نوشیدنیها را جانشین آب میكنند و معتقدند كه خواص مایعات مختلف تفاوت چندانی با هم ندارد، این تصور صحیح نیست، زیرا آب جایگاه خاصی در تغذیه به عهده دارد و مصرف نكردن آب یا جانشین كردن آن با سایر نوشیدنیها به هر علتی كه باشد صحیح نیست و در سلامت شخص اختلال ایجاد مینماید.
با توجه به نقش بسیار مهم و مفید آب در حفظ سلامت انسان، لازم است حتما این نوشیدنی را در برنامه روزانه خود جای دهیم.
نیاز بدن به آب
انسان به روزی 5/2-5/1 لیتر (به طور متوسط
2 لیتر) آب نیاز دارد كه از طریق مصرف آشامیدنیهای مختلف مانند چای، قهوه، دوغ، آبمیوه و سایر نوشیدنیها، غذاهای آبدار مانند سوپ، آش، خورشها و خوراكهای آبدار، و نیز مواد غذایی مانند سبزیها، میوهها، شیر، ماست و… تامین میشود. به خاطر داشته باشیم كه بهترین و مفیدترین آشامیدنی، آب سالم و بهداشتی است، بنابراین سعی كنیم حتما در روز حدود 8-6 لیوان (بسته به نوع غذا و آشامیدنیهای مصرفی) آب آشامیدنی میل نماییم و نوشیدنیهای دیگر را جانشین آب نكنیم.
اشكالات جانشین كردن آب با سایر آشامیدنیها
– آبمیوهها معمولا پركالریتر از میوه تازه بوده و مصرف مداوم آنها موجب افزایش وزن و چاقی میشود.
– مصرف آبمیوهها در كسانی كه آمادگی ابتلا به دیابت را دارند، میتواند بروز این بیماری را تسریع كند.
– مصرف چای با وجود آنكه در حد متعادل مفید است، ولی چنانچه در مصرف آن افراط شود، میتواند به سلامت انسان لطمه وارد سازد.
– افراط در مصرف قهوه به علت داشتن كافئین بالا، موجب بیخوابی، تپش قلب و عوارض دیگری میشود كه سلامت شخص را دچار مخاطره میكند.
– مصرف چای و قهوه به علت دارا بودن اگزالات میتواند از جذب كلسیم موجود در غذا جلوگیری نماید، بنابراین چنانچه آشامیدنیهای دیگر جانشین آب شوند، اگر به میزانی كه بتوانند نیاز بدن را به آب تامین كنند مصرف شوند، موجب بروز اختلالاتی در سلامت انسان خواهند شد.
اختلالاتی كه به علت كمبود مصرف آب در فرد ایجاد میشود
-چون تمام واكنشهای حیاتی داخلی بدن در حضور آب انجام میشود، لذا كمبود مصرف آب موجب انجام نشدن این واكنشها و یا تاخیر در انجام آنها خواهد شد، كه این امر میتواند لطمات مهمی بر سلامت انسان وارد سازد.
-نظر به اینكه مواد مغذی مصرفی روزانه همراه آب (در خون) حمل شده و به سلولها میرسند، چنانچه شخص در معرض كم آبی قرار گیرد، مواد مغذی لازم به بدن نرسیده و سوءتغذیه ایجاد خواهد شد.
– دفع مواد زائد حاصل از متابولیسم مواد مغذی به وسیله آب از طریق كلیهها انجام میشود و در صورت كمبود آب، این مواد زائد و سمی در بدن تجمع پیدا میكنند و در سلامت شخص اختلال ایجاد مینمایند.
– یبوست از عوارض شایعی است كه به علت كمبود آب مصرفی در فرد بروز میكند، زیرا آب موجب تسهیل حركت مواد غذایی در رودهها شده و به تخلیه سریع مواد از روده كمك مینماید.
– نوشیدن آب كافی در طی شبانهروز به بهبود عمل كلیهها كمك كرده و موجب دفع مناسب ادرار و پیشگیری از بروز ادم (ورم) میشود.
– یكی از عوامل مهم جهت افزایش كارآیی بدن، مصرف آب كافی است، به همین علت، به هنگام كوهنوردی و سایر ورزشها، مصرف آب به میزان لازم توصیه میشود.
به طور كلی آشامیدن آب سالم و بهداشتی به مقدار كافی، از عوامل مهم در حفظ سلامت انسان است. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.