مصرف زیاد شكر و مواد نشاسته ای در دوران بارداری باعث بروز نقایص دستگاه عصبی در جنین می شود. مصرف بیش از اندازه مواد قندی و نشاسته ای به ویژه در سه ماهه نخست بارداری خطر بروز نقص لوله عصبی و نخاعی را در فرزندان آنها افزایش می دهد.
بر اساس این تحقیق، پزشكان اكنون فرضیه ارتباط بیماری دیابت و افزایش قند خون در ابتدای دوران بارداری را با ناهنجاریها و نقایص عصبی جنینی تایید می كنند. افزایش قند خون و اختلال تحمل گلوكز در دوران بارداری خطر آسیبهای جنینی را بیشتر می كند. از این رو كنترل و آزمایش قند خون در این دوران از اهمیت ویژه ای برخوردارست.