-
نویسندهنوشتهها
-
۲۱ تیر، ۱۳۸۹ در ۰۰:۱۷ #67793jafariمشارکت کننده
مصرف شکلات و کاهش حملات قلبی
نتایج بررسی ها حاکی از آن است؛ مصرف روزانه شش گرم شکلات، احتمال حمله قلبی را به میزان قابل چشمگیری کاهش می دهد. پژوهشگران می گویند خوردن شکلات به صورت روزانه میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته را تا ۳۹ درصد کاهش دهد.
افرادی که روزانه شش گرم شکلات مصرف می کنند میزان ابتلای آنها به حملات قلبی در مقایسه با افراد دیگر ۳۹ درصد کمتر است.
در سال های گذشته همواره از این موضوع سخن گفته شده است که مصرف شکلات سیاه برای سلامت انسان مفید است اما نتایج تحقیقات جدید نشان می دهد حتی مقدار اندکی از شکلات سیاه هم برای سلامت قلب انسان بسیار مفید است.
دانههای کاکائو شامل فلاوانول هستند که میتواند باعث افزایش اکسید نیتریک در خون شده و عملکرد رگهای خونی را بهبود ببخشد.
به همین دلیل کارشناسان معتقدند شکلاتهای تیره رنگ به دلیل داشتن مقادیر بیشتر آنتی اکسیدانها و کاکائو بهتر از شکلاتهای شیری یا سفیدرنگ میتوانند از بیماریهای قلبی پیشگیری کنند.
نتایج ۸ سال تحقیقات روی نزدیک به ۳۰ هزار نفر که بین ۳۵ تا ۶۵ سال سن داشتند ، مطالعات قبلی دانشمندان را که در این زمینه انجام شده بود تائید میکند.
اگر میزان مصرف شکلات تا ۶ گرم در هر روز افزایش پیدا کند از تعداد ابتلا به حملات قلبی و سکته در هر ۱۰ هزار نفر ۸۵ مورد کمتر خواهد شد.
البته باید توجه داشتن که هر ۱۰۰ گرم کاکائو شامل ۵۰۰ کالری انرژی است و به همین دلیل باید در مصرف این ماده خوراکی دقت شود تا باعث اضافه وزن و فشار خون نشود.
شاید زمانی که فواید زیاد شکلات در پیشگیری از بیماریهای قلبی و سکته بیان شود عده ای وسوسه شوند تا بیشتر از حد معمول از این ماده غذایی استفاده کنند.اما اگر شخصی میخواهد از منافع مصرف شکلات بهره مند شود باید آن را در یک رژیم غذایی سالم و متعادل بگنجاند.
مقادیر کم شکلات میتواند شما را از بیماریهای قلبی محافظت کند ، اما به شرطی که شما این شکلات را جایگزین دیگر مواد غذایی خود که برای مثال در میان وعدهها مصرف میکنید قرار دهید تا وزن خود را نیز ثابت نگاه دارید.
همچنین نتیجه تحقیق نشان داد، بعد از مصرف شکلات سیاه عروق خونی دهلیزهای قلب بطور متوسط از ۳۶/۲ میلی متر به ۵۱/۲ میلی متر اتساع یافت اما در افرادی که شکلات سفید فاقد کاکائو مصرف کرده بودند قطر این عروق ثابت باقی ماند.
محققان تأثیر اتساع دهنده عروق کاکائو را مربوط به فلاوونوئید موجود در آن می دانند که این ماده در برخی از انواع کاکائو به میزان بالایی وجود دارد .
پژوهشگران می گویند : مصرف شکلات، احتمال خطر مرگ را در افرادی که دچار حمله قلبی شده اند، می کاهد.
پژوهشگران وجود ترکیبات زیست فعال، فلاونوید و آنتی اکسیدان در کاکائو و شکلات را عامل موثر در این زمینه می دانند. بررسی های پیشین نشان می داد، شکلات از فشار خون بالا جلوگیری و از بیماری های قلبی و عروقی پیشگیری می کند.
نتایج تحقیقات دیگر نشان می داد که شکلات غلیظ باعث کاهش فشار خون و ریسک حمله های قلبی و بهبود جریان خون در رگها و پوست بدن می شود.با وجود این، پزشکان هنوز هم درباره نتایج قطعی این نوع تاثیرات شکلات هشدار می دهند و می گویند ورزش بهترین درمان و توصیه برای حفظ سلامت قلب و بدن است.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.