مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #74019
    Zohre Azimi
    مشارکت کننده

    سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) شایع‌ترین اختلالات غدد درون‌ریز در زنان و شایع‌ترین علت نازایی ناشی از عدم تخمک‌گذاری می‌باشد. بروز سندرم تخمدان پلی کیستیک با تغییرات نامناسب شاخص های متابولیک همراه است. مصرف اسید های چرب غیراشباع به خصوص از نوع n-3 (امگا 3)، در پیشرفت سلامت متابولیکی تاثیرگذار هستند ولی تاثیرات درمانی این نوع از اسید های چرب هنوز قابل بحث است.
    به منظور نتیجه گیری پیرامون مکمل درمانی با این اسیدهای چرب، مطالعه ای توسط محققین بخش غدد درون ریز بیمارستان آدلاید، طراحی شد تا رابطه بین سطح اسیدهای چرب غیراشباع موجود در پلاسما با جنبه های هورمونی و متابولیکی ابتلا به کیست تخمدان بررسی شود.
    نتایج مطالعات نشان داد که مصرف اسیدهای چرب غیراشباع بلند زنجیره PUFA در تنظیم شاخص های هورمونی و شاخص های تعیین کننده چربی خون مانند LDL,HDL,TG تاثیرگذار است و مکمل درمانی با اسیدچربn-3 (امگا 3) شاخص های آندروژنیک را در بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک بهبود می بخشد. لذا به این بیماران و افرادی که به علت تنظیم نبودن قند خون، چربی خون و فشار خون، در معرض ابتلا به کیست تخمدان قرار دارند توصیه می شود که مصرف روغن های گیاهی، که عموما حاوی PUFA بیشتری هستند را انتخاب کرده و مصرف مکمل امگا 3 را در برنامه خود قرار دهند.
    Am J Clin Nutr January 2011, doi: 10.3945/ajcn.110.005538

    زهره عظیمی – کارشناس تغذیه

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.