نتیجهی پژوهش های اخیر نشان میدهد که مصرف روزانهی مغزها مثل گردو، بادام، پسته، فندق و همچنین بادام زمینی برای افرادی که از دیابت نوع 2 رنج میبرند مفید خواهد بود. این میوهها سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده اند که باعث تنظیم میزان قند خون شده و میزان کلسترول مضر (LDL) را کاهش میدهد.
وقتی بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم به جای مصرف برخی از کربوهیدراتهای معمول، روزانه نصف فنجان خشکبار استفاده کردند پس از سه ماه مقدار قند خون و کلسترول بد آنها به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرد و در مقابل بیمارانی که در رژیم غذایی خود این تغییرات را اعمال نکردند، پس از این مدت تغییری در قندخون و کلسترول آنها مشاهده نشد.
نتیجهی مطالعات نشان داد که مصرف روزانه 75 گرم از این میوههای خشک باعث بهبود تنظیم میزان گلیسمی یا همان قند خون میشود و میزان کلسترول مضر خون(LDL) را نیز کاهش میدهد.
این یافته لزوما بدین معنی نیست که خشکبار کلید کنترل دیابت هستند بلکه باید یک تعادل کلی در رژیم غذایی و الگوی زندگی بیماران برای کنترل این بیماری صورت بگیرد.
________________________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس ارشد تغذیه.